19.08.2014

Na poroki s kužki? Zakaj pa ne!

Na naš naslov smo danes prejeli zanimivo izkušnjo bralke Rebeke Falle Zorman. "24. avgusta 2013 sva se z možem v krogu družine, prijateljev in šestih kužkov poročila. Ob letu osorej bi rada košček te zgodbe delila z vami in se zahvalila vsem v Vili Podvin, da so nama izpolnili sanje," se je začelo Rebekino pismo.

 

Z njo smo seveda stopili v stik in povedala nam je, da sta z možem naletela na nemalo težav pri iskanju primerne lokacije: "Po kar nekaj slovenskih poročnih lokacijah je večina samo zmajevala z glavo, ko sva omenjala, da bi želela na poroki tudi bližino najinih psov. Le v Vili Podvin so resnično sledili najinim željam in sprejeli kužke kot del naših družin," pravi Rebeka.

 

Manchester terier Casper je star sedem let: "Zelo je navezan na našo družino, ki jo sestavljata še dva fanta, Blaž in Brin, stara pet in eno leto. Je odličen čuvaj, precej nezaupljiv do tujcev, a izredno crkljiv in nežen kuža, ki se vsako noč crklja v najini postelji," nam prvega kosmatinca predstavi bralka.

 

 

Drugi kuža je leto mlajši Don, prav tako machester, v lasti Rebekinih staršev. Panagia je pogumna slepa 8-letna psička Rebekine poročne priče Alje (prav tako manchester terier). "Prav psi te pasme dodajajo celotni zgodbi še večjo čarobnost na meji kiča," dodaja Rebeka. "Panagia in Casper sta namreč povzročila druženje med nami lastniki in rodilo se je resnično iskreno prijateljstvo."

 


Mešanka z bullom Misty je prav tako v lasti Rebekine poročne priče in je posvojenka iz Bosne. "Kot nekaj mesecev stara psička je preživela grozljivo izkušnjo in ostala brez enega očesa. A kljub temu je to ena izmed najbolj veselih in zadovoljnih psic, kar jih poznam. Kar kipi od življenja! Na poroki je bila tudi pred leti rešena galgo hrtica Didi, izredno nežna in prijetna psička. Kot zadnjo pa predstavljam bull mix Kali, ki je kljub svojim desetim letom še vedno aktivna na agility tekmovanjih. Za crkljanje bi naredila vse. Ter seveda za pasji piškot," predstavitev pasjih srečnežev zaključuje sogovornica.

 

Vseh šest Rebekinih kužkov je na poroki imelo modre povodce z belimi pentljami. "Le na fotografijo nam jih žal ni uspelo spraviti vseh naenkrat, ker se dve psički med seboj res ne prenašata. Obred se je sicer začel ob dvanajstih na vrtu Vile Podvin, torej na prostem. Kužki so sedeli ob svojih lastnikih, saj so bili stoli postavljeni po travi. Sama "ohcet" je bila zastavljena kot popoldanska zabava, kjer smo na travniku uživali prav vsi: mladoporočenca, svatje, otroci in seveda naši štirinožni prijatelji. Vse skupaj se je zaključilo okrog devete ure zvečer," še dodaja Rebeka.

 

"Casper je del najine družine. Je pravzaprav njen začetek. Dokler ni bilo njega, sva bila midva, potem smo postali mi. Ker tako čutijo tudi najini prijatelji, sva vse povabila, da kužke na poroko pripeljejo s seboj. In ko sva našla lokacijo, kjer so nas bili pripravljeni sprejeti, smo skupaj naredili nepozaben dan za vse," navdušeno razlaga.

 

Rebekina družina sicer težav na poti s psom nima. "Vedno planiramo počitnice tako, da so psi dovoljeni. Enostavno vse ostale opcije takoj izločimo. Smo pa v letih dopustovanj in potovanj s psom ugotovili, da sta Italija in Avstrija veliko bolj prijazni kot recimo Slovenija in Hrvaška," zaključuje Rebeka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Rebeka Falle Zorman

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.