15.03.2020

Spremembe pri delovanju VSEH veterinarskih ambulant!

Slovenske veterinarske ambulante v teh dneh delujejo nekoliko prilagojeno. Veterinarji so namreč v luči ukrepov, ki jih je sprejela vlada prilagodili (omejili) svoj delovni čas, prav tako pa za stranke veljajo nekateri striktni ukrepi (navedeni spodaj). Ukrepe je sprejela Veterinarska zbornica Slovenije:- Veterinarji bodo sprejemali le nujne primere - ali gre za nujen primer bo veterinar presodil glede na predhodni telefonski pogovor.

- Pred prihodom v veterinarsko ambulanto morate veterinarja v vsakem primeru, tudi primeru urgence, najprej kontaktirati telefonsko.

- Veterinarji lahko odpovejo ali preložijo že naročene nenujne posege.

- Ob prihodu v ambulanto se mora skrbnik zglasiti na recepciji, nato pa na pregled počakati zunaj. Med obravnavo živali mora skrbnik počakati pred ambulanto. Skrbniki vzdržujte razdaljo najmanj 1,5 m!

- Žival v ambulanto pripelje zgolj ena ZDRAVA oseba, brez kakršnegakoli oboljenja!

- V izogib rokovanju z gotovino veterinarji prosijo, da plačujete s karticami!

- Skrbnikom se v času do 15. aprila odloži cepljenje proti steklini. Če ste zdravi, se lahko za cepljenje vseeno dogovorite tudi prej. V primeru, da boste cepljenje odložili do konca izrednih razmer, se bo štelo, da roka za cepljenje niste zamudili.

- V kolikor ste v ogroženi skupini, v samoizolaciji ali bolni in nujno potrebujete hrano ali zdravila za živali, pokličite svojega veterinarja in z njim boste našli ustrezno rešitev!

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.