12.08.2020

Darujte star papir - pomagajte živalim!Mnogi ljubitelji živali ste se v preteklih letih navadili pomagati tudi z darovanjem starega papirja. Dvakrat letno je v organizaciji Društva za zaščito živali Kranj potekala akcija zbiranja papirja, letos pa je epidemija Covid 19 spremenila tudi izvedbo te akcije. V društvu zdaj sporočajo, da bo naslednja akcija sicer izvedena v prvi polovici oktobra. "... v upanju, da ne bo kakšnega "drugega vala", saj veste, česa, kajne. Ker pa na to nimamo vpliva, zavedamo pa se tudi, da vam obilica zbranega starega papirja verjetno dela že težave s shranjevanjem, vam sporočamo nekaj možnosti, kje in kdaj lahko oddate zbrani papir za naše društvo. Tako boste naredili prostor za novega, ki ga boste, verjamemo, pripeljali na našo jesensko zbiralno akcijo, da se končno spet vidimo v živo. Zelo vas namreč že pogrešamo!"


Kranjsko društvo je tako pripravilo seznam lokacij, kjer lahko do nadaljnjega odlagate odvečni papir, na ta način pa pomagate pri delovanju njihovega društva:

- KOMTEKS Komenda, Pod hrasti 33, Komenda: vsak delovnik med 6. in 14. uro,
- DINOS Kranj, Savska Loka 24, Kranj: med delovniki med 7. in 10. uro in 10.30 in 15. uro,
- DINOS Ljubljana, Šlandrova ulica 6, Ljubljana: med delovniki med 7. in 15. uro, v ponedeljek do 16. ure.

"Naj na tem mestu še spomnimo, da kartona ne dajajte zraven, saj je karton praktično brez vrednosti in zniža vrednost ostalemu papirju, ki je zraven. Največjo odkupno vrednost ima t. i. beli, pisarniški papir (rabljen, seveda), sledijo revije in časopisi. Ob predaji seveda obvezno povejte, da papir namenjate Društvu za zaščito živali Kranj, da ga bodo lahko pravilno evidentirali," še dodajajo v kranjskem društvu.


Hvala, ker pomagate pomagati!

Foto: Shutterstock

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.