13.03.2020

Do preklica ustavljeno posvajanje živali v treh zavetiščih

Iz treh slovenskih zavetišč so nam sporočili, da ustavljajo obiske in posvajanje živali. "Zaradi razglašene epidemije bo zavetišče do nadaljnjega za obiskovalce zaprto," pravijo v Zavetišču Maribor. Na voljo so sicer za nujne primere poškodovanih, izgubljenih in najdenih živali - dosegljivi pa na dežurno telefonsko številko 031/788-822.

V Obalnem zavetišču za zapuščene živali so z današnjim dnem prepovedali vstop nezaposlenim - tudi rednim sprehajalcem. "Začasno se v zavetišču ukinejo uradne ure, živali se do nadaljnjega ne oddaja," sporočajo iz Marjetice Koper, ki je upravljalec zavetišča. Vrata je do nadaljnjega zaprlo tudi severnoprimorsko zavetišče Oskar Vitovlje.

Vrata ostalih enajstih zavetišč za posvojitelje za zdaj ostajajo odprta, vendar vam svetujemo, da pred nameravanim obiskom telefonsko preverite, kdaj in ali je sploh mogoč ogled živali za posvojitev. Pomembno je, da tudi pri klicanju upoštevate uradne ure, v času urgenc pa so na voljo dežurne telefonske številke.

Spomnimo: Iz večih veterinarskih ambulant so nas že včeraj obvestili, da bo njihovo delo tudi v prihodnjih dneh potekalo nemoteno. Skrb lastnikov živali, da bi ostali brez pomoči, v kolikor bi jo potrebovali, je tako povsem odveč. Veterinarji ob tem prosijo, da se stranke v izogib preveliki gneči na pregled vedno naročijo prek telefona. Za svojo varnost in varnost osebja, naj si ob vhodu v veterinarsko ambulanto razkužijo roke, se najavijo na recepciji in nato počakajo zunaj. V veterinarsko ambulanto naj vstopa samo ena zdrava oseba. Navodila veterinarjev veljajo do preklica.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.