24.04.2020

Inšpekcijski postopek dogodka v Kopru se nadaljuje

Na včerajšnji dogodek, ko je starejša ženska v Kopru s predmetom, podobnim palici tepla psa, se je danes javno odzvala tudi Veterinarska inšpekcija. Kot sporočajo, je inšpekcija na podlagi prijav popoldne opravila nadzor, v času inšpekcijskega pregleda pa je bila lastnica psov odsotna. Pse je prepustila v oskrbo druge osebe in ta oseba je bila vidna na posnetku, ki je zaokrožil po socialnih omrežjih, navajajo pri UVHVVR.

Ob nadzoru je bilo ugotovljeno, da se je na vrtu pred hišo nahajala manjša psička bele barve z mladičem starim približno dva meseca. "Ob vstopu v stanovanjske prostore sta bili videni dve kovinski kletki, nameščeni v ločenih prostorih, ena od njih je bila prazna, v drugi pa sta se nahajala dva psa manjše rasti, odrasla samec in samica. Prisotna je iz stanovanjskih prostorov prinesla še eno odraslo psičko manjše rasti, ki je zadnjo levo tačko držala v zraku in je pri hoji ni obremenjevala. Vseh pet psov bi lahko bilo pasme jack russell terier," pišejo v sporočilu za javnost.

Na podlagi izjave skrbnice naj bi na vrtu pred hišo prišlo do spopada psov, sama pa da jih je poskušala razdružiti tako, da je z eno roko prijela eno psico za zadnjo taco, z drugo roko pa je s palico skušala razdružiti pse. Uradnima veterinarkama je omenjeno palico pokazala, in sicer je šlo za približno šestdeset centimetrov dolgo tršo palico z mehko konico, dolgo okoli deset centimetrov. Ugotovljeno je bilo, da začasna skrbnica živali ni zagotovila ločene nastanitve nezdružljivih psov. Odrejena ji je bila takojšnja ločena namestitev psov.

Uradni veterinarki sta vzpostavili telefonski kontakt z lastnico psov in ji odredili takojšnjo veterinarsko oskrbo psice in da naslednji dan na območni urad Koper predloži dokumentacijo o vseh psih vključno z izvidom veterinarskega pregleda. Psica je bila veterinarsko pregledana istega dne popoldne. 

Inšpekcijski postopek se nadaljuje. Ko bodo ugotovljena vsa dejstva in okoliščine ter pridobljeni vsi dokumenti, bo inšpekcija glede na ugotovitve odločila o nadaljnjih ukrepih.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.