04.08.2018

Isti psi spet v avtu! Ali gospa testira koliko zdržijo?

To bi lahko bilo iz rubrike "saj ni res, pa je!" Zadnje dni poročamo o primeru psov, ki so jih policisti po pol urni agoniji rešili iz pregretega avtomobila v Luciji.

 

Kaj lahko storimo, če sami opazimo psa, ki je zaprt v pregretem avtomobilu?

 

 

V sredo popoldan smo objavili zgodbo in fotografije naše bralke, ki je bila sredi najbolj vročega dne tega poletja priča reševanju dveh psov, kar pol ure zaprtih v pregretem avtomobilu, medtem ko je njihova skrbnica odšla na kavo. Posredovali so piranski policisti in odprli vrata avtomobila ter s pomočjo mimoidočih domačinov poskrbeli za oba psa. Ob prihodu skrbnice, sicer državljanke Švice, je ta verbalno napadla vse prisotne, tudi policiste. Ker ni upoštevala njihovih ukazov, so policisti zoper njo uporabili prisilna sredstva ter jo oglobili za 1.905 evrov.

 

Bi zaradi nepotrebne neumnosti izgubili svojega najboljšega prijatelja?

 

 

A psi so ostali pri 46-letni ženski. Po presoji veterinarskega inšpektorja ni bilo razloga za odvzem psov, so nam včeraj povedali pri UVHVVR. Čeprav inšpektor psov ni prišel pogledati - eno uro so ga menda, tako policisti, kot mimoidoči neuspešno klicali, se je naknadno odločil, da psi ostanejo pri nevestni skrbnici.

 

Pregeta psa iz Lucije ostajata pri skrbnici - odgovor UVHVVR

 

 

In tako ta s svojim neprimernim ravnanjem nadaljuje. Fotografija prihaja iz parkirišča enega od trgovskih centrov v Kopru - v zaprtem avtomobilu so bili včeraj popoldan isti psi. "Kaj dela veterinarska inšpekcija v Kopru? Kot ponavadi, nič. Ti isti psi so bili včeraj spet zaprti v avtomobilu. Verjetno tudi kdaj vmes, ko jih morda ni nihče opazil. Vprašam se ali gospa testira koliko zdržijo, kdaj bo kateri v razgreti pločevini izgubil življenje? Tak osebek ne more imeti psov. Zdaj pa pozivamo vse tiste, ki veste kje je gospa doma, da nam zaupate njene podatke, saj menda živi nekje na Obali. Danes na Veterinarsko inšpekcijo naslavljamo Zahtevo za odvzem psov," so pred nekaj minutami objavili na strani Obalnega društva proti mučenju živali.

 

"Bodo res morali ti trije psi umreti, da se bo v tej državi začelo kaj premikati?" pa je ena od objav pod našo včerajšnjo objavo. Da, enako se sprašujemo tudi mi.

 

 

Obiskali smo Piran, Izolo in Ankaran - katera občina je psom prijazna?

Nevarnost hudih poškodb med sprehajanjem po razgretem asfaltu!

 

NE SPREGLEJ - za varno poletje:

 

Vaš pes na plaži? Zakaj pa ne, a pozor ...

Pri dopustovanju s psom bodite zelo pozorni na ...

Previdno! Vročina NI pasji zaveznik!

Smrtno nevarna srčna glista - kako se pripraviti pred odhodom na morje?

Ugriz strupene kače zahteva takojšnjo veterinarsko pomoč!

Dehidracija psa je lahko smrtno nevarna!

Ohladiti psa - brez klime!

Kako plavalne začetnike navaditi na vodo?

Nevarnost zastrupitev s slano vodo

Je "naš" sladoled za pse primerna odločitev?

Sedem nasvetov za vroče dni

 

NE SPREGLEJ - Psom (ne) prijazno dopustovanje:

 

Obiskali smo Piran, Izolo in Ankaran - katera občina je psom prijazna?

Psom prijazne počitnice - kam, kako, zakaj?

Vaš pes na plaži? Zakaj pa ne, a pozor ...

Hrvatje širijo ponudbo namenjeno psom

Psom prijazni lokali po Sloveniji

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.