21.05.2017

Končno prepovedan festival, kjer vsako leto okrutno ubijejo 10.000 psov in mačk!

Vsakoletni festival pasjega mesa v kitajskem mestu Yulin v južnokitajski avtonomni regiji Guangxi Zhuang, kjer vsako leto, že sedem let na okruten način ubijejo okoli 10.000 psov in mačk je postal preteklost. Številni so bili ukradeni hišni ljubljenčki, kar so dokazovale ovratnice in druge označbe nesrečnih kosmatincev.

 

 

Psi in mačke so bili zaprti v kletke, nato so jih pobili s kovinsko palico. Zaščitniki živali z vsega sveta so proti organizaciji te prireditve borili mnoga leta. In končno jim je uspelo.

 

 

15. junija, teden dni pred napovedanim pričetkom festivala stopi v veljavo začasna odredba, ki prepoveduje organizacijo dogodka. Prepoved se bo nanašala tudi na prodajo pasjega in mačjega mesa v restavracijah in na tržnicah. Kršitelje zakona čakajo globe - približno 12.000 evrov in zaporna kazen. Čeprav gre za začasno prepoved se zaščitniki živali nadejajo, da so taki dogodki postali preteklost.

 

 

Mesto Yulin je festival prvič organiziralo leta 2010. Pasje meso je sicer že dolga leta na razpolago tudi v vseh mestnih restavracijah. Vsak dan se s podeželja v mesto pripelje vsaj en tovornjak s psi in mačkami. Povpraševanje je resnično veliko. Zgolj na Kitajskem vsako leto ubijejo in pojedo med 10 in 20 milijoni psov. Trgovina vključuje izjemno mučenje živali in številne kriminalne dejavnosti.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.