07.04.2020

Ljubljansko zavetišče prevzema skrb za živali v že šesti občini

Zavetišče Ljubljana je s 4. aprilom prevzelo opravljanje javne službe zagotavljanja zavetišča za zapuščene živali v Borovnici. Za živali iz te občine je sicer doslej skrbelo Zavetišče Horjul. Vse zapuščene živali z območja omenjene občine so od sobote torej oskrbovane v Zavetišču Ljubljana, ki je z novimi objekti največje in najbolj sodobno zavetišče v Sloveniji.

Ljubljansko zavetišče tako prevzema skrb za zapuščene živali v že šesti občini. Spomnimo, da je do konca minulega leta to zavetišče skrbelo le za živali v našem glavnem mestu in v Občini Brezovica. Z zaprtjem gorenjskega zavetišča Perun je pod svoje okrilje sprejelo še Mestno občino Kranj ter občini Radovljica in Tržič. "Veselimo se sodelovanja z občino Borovnica. Zapuščene živali na območju občine bodo ustrezno oskrbljene v skladu z dosedanjo dobro prakso Zavetišča Ljubljana," pravijo v zavetišču.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.