22.05.2019

Pasji iztrebki težavo predstavljajo v parkih in stanovanjskih soseskah

Društvo zelenih nadzornikov Ljubljane v soboto, 25. maja 2019, ob 10. uri v Novih Fužinah pripravlja zaključek akcije ozaveščanja lastnikov psov. Namen akcije je opozoriti na pasje iztrebke, ki predstavljajo težavo predvsem v stanovanjskih soseskah, na zelenicah in v parkih, pa tudi na pločnikih in drugih peščevih površinah.Akcija se je začela prejšnjo soboto, 18. maja 2019, ko so člani društva v parku Tivoli z zastavicami označevali pasje "kupčke" na zelenicah, igriščih, v parkih, skratka povsod, kjer lastniki psov ne poskrbijo za čistočo.

Svoje aktivnosti bodo to soboto, 25. maja, nadaljevali na zelenih površinah v bližini Fužinskega gradu, kjer bodo postavili stojnico z letaki, rokavicami in vrečkami. Mimoidočim bodo predstavili potek akcije, izmenjali izkušnje in pobrali zastavice na širšem območju Novih Fužin. Hkrati bodo pobirali tudi ostale odpadke.

Vir: Mestna občina Ljubljana
Foto: Depositphotos

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.