10.12.2019

Vsa Slovenija podpira Luko: Inšpektorji Rona vrnili ljudem, ki so ga učili agresivnosti!

Prostovoljec v brežiškem zavetišču je včeraj na socialnih omrežjih delil ganjiv zapis, ki ga je do tega trenutka delilo že preko 10.000 ljudi.Luka je v zadnjih mesecih v zavetišču spletel pravo prijateljstvo z Ronom, od katerega se je včeraj moral posloviti. "Danes sem zadnjič peljal Rona na sprehod, mu zamenjal vodo, ga počohal in prejel lupčka od njega. Viharja čustev v sebi raje ne bi opisoval. Da, Rona bodo vrnili nazaj "lastnikom"," piše Luka v svojem zapisu. Psa so inšpektorji našli privezanega na verigo med staro kramo, stroji in avtomobili. Bil je nevaren ljudem in okolici, v registru je bil zaveden kot nevaren pes zaradi ugriza. Po odvzemu je Ron prišel v zavetišče, kjer so ga prostovoljci prevzgojili. Ni bilo lahko, pravi Luka, a po nekaj tednih jim je pes začel zaupati. Pes bi končno lahko zaživel povsem normalno pasje življenje, a se je veterinarska inšpekcija odločila drugače in psa vrnila prvim lastnikom. Od lastnikov so inšpektorji zahtevali le izdelavo boksa, lastniki pa niso spoštovali niti postavljenih rokov, saj so z izdelavo primernega prostora zamudili kar dvakrat. Kljub temu so Rona včeraj spet odpeljali v stari "dom".

"Psa, ki smo ga prevzgojili in ki bi v pravih rokah lahko živel čisto uravnovešeno pasje življenje, dajejo nazaj ljudem, ki so ga učili agresivnosti, ki ga niso socializirali niti spoznavali z zunanjim svetom, ljudem, ki so neuravnovešeni in so jim odvzeli ovco ter na mestu evtanazirali prašiče, ki so psa brez zavetja imeli privezanega na verigi ... Takim ljudem bodo dali nazaj psa!! Samo zato, ker bo zdaj imel boks?!" se sprašuje Luka. Pristojne zdaj poziva k takojšnjemu odvzemu psa, pridružuje pa se mu praktično vsa Slovenija.

Zakaj je bil pes vrnjen ljudem, ki si ga vsekakor ne zaslužijo, saj očitno do živali nimajo prav nobenega odnosa? Zakaj je bil pes samo začasno odvzet, če ima inšpektor vzvod trajnega odvzema? Zakaj je bil pes po že dvakrat zamujenem roku vseeno vrnjen? To je le nekaj vprašanj, ki si jih v zadnjih urah zastavljajo tudi nekatera društva za zaščito živali. Z njimi smo se obrnili tudi UVHVVR oz. veterinarsko inšpekcijo, njihove odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.