01.03.2020

Perun zaprl vrata! Kdo bo odslej skrbel za zapuščene živali?

Z današnjim dnem je zaprlo Zavetišče Perun, ki se je v zadnjem času znašlo pod plazom očitkov o domnevnih nepravilnostih pri skrbi za živali. Veliko nepravilnosti pri delovanju zavetišča je sicer pred letom dni ugotovila tudi veterinarska inšpekcija. Večina občin je sicer že našla alternative. Manjše občine odslej sodelujejo z Zavetiščem Horjul, Občini Tržič in Radovljica ter Mestna občina Kranj pa so pogodbo sklenile z Zavetiščem Ljubljana. Odpoved pogodbe so med zadnjimi predčasno prejeli tudi v občinah Jesenice in Kranjska Gora, s katerima je imel Perun dogovor sklenjen do konca leta 2020.

Pred dobrim tednom dni je Občina Jesenice objavila javni razpis za podelitev koncesije za opravljanje gospodarske javne službe zavetišča za zapuščene živali na območju občine Jesenice. Kot izhaja iz razpisa, se lahko prijavi fizična ali pravna oseba, registrirana za opravljanje dejavnosti, ki ima izkušnje, je kadrovsko in strokovno usposobljena, ima dovolj oskrbnikov ... Pri izbiri bodo na Občini Jesenice upoštevali ponudbeno ceno za storitev oskrbe zapuščenih živali, dosedanje izkušnje koncesionarja, oddaljenost zavetišča in morebitne druge ugodnosti, ki jih bo ponudil prijavitelj. Novi koncesionar naj bi začel delati 1. maja letos, koncesijska pogodba pa bo sklenjena za obdobje petih let.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.