21.02.2019

800 evrov kazni, ker je v frizerski salon spustila psa

 

Na socialnih omrežjih se je razširil zapis, v katerem uporabnica piše: "Danes je prijateljica imela v frizerskem salonu pregled zdravstvene inšpekcije. Povedali so ji, da saloni, ki dovolijo vstop šteri nožnim kosmatinčkom dobijo 800 € kazni. Ker tega ne dovolijo. Pa tako luštno jih je bilo imeti na obisku." V komentarjih je objavljen tudi sklep, ki ga je inšpekcija pustila ob izreku globe. Sporna bi naj bila, sodeč po zapisu, že nalepka "Pet Friendly", ki je bila na vratih frizerskega salona.

 

(foto: Facebook)
 

Kateri zakon prepoveduje vstop kosmatincem v frizerske salone in druge lokale, v katerih ne strežejo hrane, nismo uspeli ugotoviti. Z vprašanji smo se obrnili na Zdravstveni inšpektorat, njihove odgovore pa še čakamo. 

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.