30.10.2011

Izolski parki in igrišča z opozorilnimi tablami za lastnike psov

Na pobudo Krajevne skupnosti Izola staro mesto je Javno podjetje Komunala Izola, d.o.o. v sodelovanju z Občino Izola in izolskimi osnovnošolci junija letos na izolskih zelenicah, v parkih in na otroških igriščih postavilo opozorilne table za lastnike psov. Trideset opozorilnih tabel, ki lastnike psov pozivajo k pobiranju pasjih iztrebkov, so pripravili učenci treh izolskih osnovnih šol.

 

Župan Igor Kolenc je ob tem dejal, da so živali in njihovi lastniki v Izoli dobrodošli, vendar morajo spoštovati pravila čiste in urejene okolice." Moramo spremeniti kulturo ljudi, da bo Izola prijetna za vse, ki tukaj živimo, in vse, ki jo obiščejo," je še dodal župan. Direktor Komunale Izola je učencem razdelil nagrade za ustvarjalnost: prvo nagrado je dobila Osnovna šola Livade, drugo Osnovna šola Dante Alighieri in tretjo Osnovna šola Vojke Šmuc.

 

Table, ki so jih učenci ustvarili, bodo postavljene še na Velikem trgu, v Spominskem parku, v parku nasproti Zdravstvenega doma, v parku Arrigoni, pred Občino Izola, na Svetilniku, na Kosovelovi ulici, na zelenici ob Delamarisu, na okroglem igrišču v Livadah, na Kraški ulici in ulici Bogomira Magajne ter v Simonovem zalivu.

 

 

Vir: Občina Izola

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.