14.05.2011

Oddaja: Razumeti psa, razumeti sebe?

Včeraj je bila na Tv Slovenija na sporedu oddaja Polnočni klub, iz vsebine: V Sloveniji je uradno registriranih že več kot 180 tisoč psov, ocenjujejo pa, da jiih je že več kot 240 tisoč. Zakaj postajajo psi vse bolj spremljevalci in družabniki sodobnega človeka? Komu in kako pomagajo psi terapevti? O vsem tem so spregovorili kinolog Jože Vidic, psihiater mag. Vanja Fran Rejec, Andrea Bogataj Krivec in Branka Hobič- lastnica terapevtskega kodra Gustava.

 

Če ste oddajo zamudili, si lahko njen posnetek ogledate tukaj.

 

undefined

 

Iz oddaje:

 

"Borila se bom, kolikor mi bo dano, da zavetišča v Sloveniji postanejo zavetišča, ne pa neki 'komunalni pesjaki', kjer se odživi tisti košček in potem… KDO pa je tisti, ki bo odločil, da bo nek pes moral umreti? Jaz sem proti temu! Nihče nam ni dal kompetenc, da ugasnemo eno pasje življenje po nepotrebnem! Zavetišče zame ne pomeni bivanja za 30 dni, kot je to določil zakon. Izkazalo se je, da za vsakega psa pride njegov čas in njegov človek! Mi smo tudi po dolgih letih udomili pse in v zadnjem času tudi veliko starejših psov. Lastniki teh psov pravijo, da so to psi, kakršnih še niso imeli!" Andrea Bogataj Krivec, vodja Obalnega zavetišča in članica Strokovnega sveta za zaščito živali.

"Hvala bogu, da imamo v Sloveniji nekaj takih zavetišč, kot je Obalno. Žal, pa imamo tudi nekatera zavetišča, zlasti zasebna, kjer pa tega ne izvajajo: ne bom rekel, da gre za točno 30 dni, ampak v bistvu evtanazirat kateregakoli zdravega psa, ki mu nič na manjka in je tudi vedenjsko v redu, mislim, da je to zločin!" Jože Vidic, kinolog in veterinar.

 

Foto: MMC Rtv Slo

 

Tema in komentarji na Facebooku

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.