16.02.2010

Pes moj prijatelj na obisku v sanremskem zavetišču Enpa

Zaključil se je že 60. festival Sanremo, ki je letos doživel veliko uspehov, saj je gledanost v primerjavi z drugimi leti bila največja.

Veliko je bilo videnega in povedanega okoli festivala ter dogajanja v bližini teatra Ariston tudi v drugih medijih.
 
Obmorsko mestece Sanremo pa se vrača v stare tirnice in se že pripravlja na festival številka 61.

Ob tej priložnosti smo obiskali Sanremo in kakšno urico posvetili pasjim prijateljem sanremskega zavetišča Enpa. Zavetišče, ki ima skupaj okrog 140 psov, se nahaja na vrhu mesta, daleč od vrveža, ne daleč od sanremske bolnišnice.

Na manjši vzpetini se odpre čaroben razgled na morje, tam pa tudi večja površina s kletkami, ki gostijo vse zapuščene pasje prijatelje.

Ob prihodu so nas z nasmehom sprejeli prijazni prostovoljci, ki so nam celotno zavetišče razkazali.

 

"Seveda lahko slikate, saj nimamo kaj skrivati. Za te pse poskrbimo z vso ljubeznijo ter jim posvetimo večji del našega vsakdana. To so res zlate živali." nam je povedala ena od zaposlenih. Kljub dežju smo se sprehodili med kletkami in vsakemu azilantu namenili besedo ter posebno pozornost. Kletke, kjer so psi so izredno čiste, imajo streho in prostor za ležanje ter dovolj prostora za gibanje.

Povedali so nam, da večkrat izvedejo različne akcije za zbiranje hrane (veliko hrane je bilo zložene tudi v času našega obiska) in da ljudje sicer zelo radi pridejo sprehajati pse.

"Danes res preveč dežuje, saj bi v nasprotnem primeru nedvomno srečali kakšnega sprehajalca!" je žalostno potožila prostovoljka.

Ob koncu je Pes moj prijatelj zavetišču izročil tudi simbolično donacijo, katere so bili res zelo veseli!

Obisk zavetišča je bil posebna dogodivščina in ogled druge plati mesta Sanremo.

Sami lahko tudi obiščete zavetišče in pomagate, več informacij:
Enpa - Ente Nazionale Protezione Animali
Str. San Pietro, n. 96
Tel. Rif. 0184-504044
328-1431916
E-mail: imperia@enpa.org
rifugio.myblog.it


Hvala za prijetno gostoljubje vsem v zavetišču Enpa.

 

Prispevek in foto: Pes moj prijatelj

27. februar 2010

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.