06.10.2010

Petarde usodne za Kalija

Zvečer je družina bila v hiši, psa pa so imeli zaprtega zunaj v toplem in urejenem boksu. Vse je bilo lepo in prav, dokler niso šli k polnočnicam in videli da je boks odprt psa pa nikjer. Iskali so ga in iskali, ampak zaman.

 

Na Facebooku so objavljali, da se je izgubil švicarski ovčar bele barve, ki sliši po imenu Kali. Naslednji dan ga še vedno ni bilo, zato so se odločili da bodo sporočili veterinarskim postajam v Mariboru in razdelili letake, sporočili pa so tudi na radio.

 

Še vedno so ga iskali, po gozdovih in vsepovsod, kjer bi lahko bil. Ampak Kalija ni in ni bilo!

 

Njegova lastnica, s katero je Kali zelo užival, igrala sta se in postala sta najboljša prijatelja, je bila žalostna ter jezna, saj je takoj ugotovila, zakaj je pobegnil in se ni več vrnil. Pokale so namreč glasne petarde in rakete, ki so jih spuščali že takrat. Kali se jih je ustrašil in seveda pobegnil od doma.

 

29. decembra popoldne so prejeli klic, da nek bel pes leži ob robu ceste v Lenartu. Gospo, ki je klicala so prosili za več informacij in če jim lahko pokaže kje to je. Dobili so se, gospa je bila zelo prijazna in jim pokazala kje je. In ja, bil je izgubljen švicarski ovčar Kali, cel rjav, umazan in krvav je ležal na robu ceste. Bil je trd, manjkalo mu je pol glave, imel je steklo oko, pol čeljusti sploh ni imel.

 

Poklicala me je najboljša prijateljica in mi vse povedala, jaz sem se odločila,  da to povem ostalim, ker se mi zdi prav, da vedo, kaj se zgodi, če ljudje mečejo petarde...

 

Kalija nikoli več ne bo, takega lepega in mehkega, prijaznega in igrivega. Za vedno bo le v naših srcih in lepih spominih. Grobe ljudi, ki mečejo petarde in mislijo, da so s tem frajerji, pa je lahko sram, ker ne vedo kako s tem škodujejo vsem živalim. 

 

Petarde so out! BODI ZVEZDA NE MEČI PETARD!

 

Kali počivaj v miru :*                                       

Barbara Krajnc

 

Preberi tudi: Praznični trušč v pasjih očeh

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.