08.12.2011

Solova nenavadna zgodba: pes, ki so ga vzgojile opice

V južnem Sudanu je življenje težko za ljudi, kaj šele za pse. Mali kuža Solo je bil star samo dva meseca, ko so ga ugrabile opice. Zanimivo je, da so ga opice na nek način vzgojile, čeprav ga je na srečo človek rešil in ga sedaj njegova lastnica Nicky zasipava s pozornostmi.

 

Najbolj neverjetna pri vsem tem je "ugrabitev" s strani opic. V resnici gre za nekakšno posvojitev,  ker  primati ne želijo škodovati mladičkom. Prav nasprotno, rdeče opice (red monkeys) jih skušajo dojiti. Na žalost številni ne preživijo, ker psi seveda zlahka padejo z dreves.

 

Solova usoda je bila drugačna, ker so ga pravočasno opazili in rešili. Narava nas vedno znova preseneča, dober primer je ta zgodba, ki je nekakšna narobe obrnjena zgodba o Mowgliju iz Knjige v džungli.

 

Prispevek: Pes moj prijatelj

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.