0
0,00 €

AKCIJA: Pomagajmo Orsonu, novemu Lajkinemu varovancu

Kupimo si avtomobil in ga uporabljamo dolga leta, potem se pa pokvari. Peljemo ga k mehaniku, ta ugotovi, da bi popravilo stalo več, kot je avtomobil vreden, zato se odločimo, da ga bomo raje odpeljali na odpad. Avto je pač odslužil. Zelo žalostno pa je, ko doživi enako usodo inteligentno čuteče živo bitje. Orson se je žal znašel v taki situaciji, ko je bil obravnavan enako kot prej omenjeni avtomobil.

 

Osem let je bil svojim skrbnikom zvest prijatelj in sopotnik na sprehodih. Postavni lepotec je nepridipravom že na daleč dajal vedeti, da bo branil svoj dom, če bo potrebno. Nekega dne pa se je zgodila nesreča - nihče ne ve, kako in kdaj. Orson si je potrgal kolenske vezi na najmanj eni zadnji taci. Zna pa se izkazati, da tudi druga ni čisto v redu. Ne more več na sprehode, operacija veliko stane, po prepričanju skrbnikov pa je bil zrel za odpad - torej evtanazijo. Ko ta ideja pri veterinarju ni naletela na odobravanje, so bile nakazane tudi druge možnosti - v smislu "lovskih rešitev" takih problemov.

 

Orson je imel srečo, da je bilo za njegovo življenje veliko bolj mar veterinarju kot pa njegovim dolgoletnim skrbnikom. In tako je "na stara leta" postal naš novi varovanec. Poskrbeli bomo, da bodo njegova kolena spet kot nova in mu po okrevanju poiskali ljubeč in skrben dom.

Društvo Lajka

 

Ker tudi v našem uredništvu radi pomagamo in se odzovemo na dobrodelne akcije smo tokratni akciji društva Lajka namenili 100 EUR pomoči za Orsona. Verjamemo, da bo to le kamenček našega skupnega mozaika. Sestavimo ga skupaj!Kdor bi želel pomagati in podpreti delo društva Lajka lahko svoje prispevke nakaže na:

Ime in naslov prejemnika:

LAJKA, društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski
Cesta v Mestni log 33
1000 Ljubljana

Koda namena: CHAR
Namen plačila: ORSON
BIC banke prejemnika: HDELSI22

TRR (IBAN): SI56-6100-0000-1324-494
Referenca: SI00 in datum v obliki dan/mesec/leto

ODGOVORNO DEJANJE, KI ZAHTEVA TEHTEN PREMISLEK!

  • Svojega pasjega prijatelja si izberite glede na svoje zmožnosti, navade in način življenja. Odločitev za skrbništvo psa je odgovorno dejanje, ki zahteva tehten premislek!

Zadnji oglasi

Izgubljeni: V okolici Sevnice pogrešajo Kalo
V okolici Sevnice (nekje pod Lisco, Razbor, Ledina, Orešje, Okroglice, Zabukovje, tudi širše) je že teden dni...
Izgubljeni: V okolici Kamnika pogrešajo srnastega pinča
Stinky je še vedno pogrešan. Izgubil se je v Košišah, zato njegovi lastniki, ki kužka že 10 dni iščejo, lepo...
Oddajo se: Kako je mogoče, da tako dolgo išče nov dom?
Kako je mogoče, da tako dolgo išče nov dom najbolj simpatična psička? Ob njej so sprehodi največje veselje, povodec sproščen,...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno