29.05.2016

Akcija: SMS za mučenega Odija

Iz Zavoda Pit in skupine Ustavimo pasje boje so nam poslali novo zgodbo kosmatinca, ki je bil nemilostno mučen. Kot pravijo, bo tudi tokratno zdravljenje izredno drago in ker ste ljudje dobrega srca večkrat pokazali izjemno sočutje do njihovih rešenčkov, vas ponovno prosijo za podporo. "Že nekaj dni se pripravljamo, kako bi napisali objavo in apel za pomoč našemu novemu oskrbovancu, ne da bi s tem tvegali tako zelo veliko. Ker pa so Odijeve poškodbe in stanje zelo resne, ne moremo drugače, kot da ga ne objavimo in prosimo za pomoč," pojasnijo oskrbovalci.

 

Odtujen pasjeborcem le nekaj dni po borbi, poimenovali so ga Odi. "Trenutno se bori s številnimi resnimi težavami, na štiri ure prejema različno antibiotično in analgetično terapijo, Odi ne more narediti niti koraka. Vstane s pomočjo zidov in opor, vsesti se ne more, dobesedno se vrže na hrbet. Številne infekcije, povišana temperatura, vnetja, izčrpanost, podhranjenost, dehidriranost, poškodbe čeljusti, številne globoboke rane od katerih so nekatere prerasle v abscese in veliko več. Zlom sprednje tačke, kompliciran zlom zadnje tačke v skoraj vseh predelih , nalomljene skoraj vse kosti v nogi," žalostno dejstvo opišejo živaloljubci.

 

Izredno nestabilno pa je tudi njegovo psihično počutje, saj je izredno prestrašen in boječ. Da je ostal živ je sama sreča, saj sedanji oskrbovalci navedejo grozljive okoliščine, v katerih je živel: "Bil je zaprt v boksu, zaklenjen s ključavnico, skupaj na verigi še z dvema kužkoma. Prepuščen, da počasi umre v mukah. In kjer zatajijo inšpekcija in vse odgovorne službe, nastopimo mi. S to objavo tvegamo veliko, a potrebujemo pomoč za njegovo zdravljenje. Kuža ima manj kot 2 leti in si zasluži toliko več kot mu je življenje ponudilo do zdaj."

 

 

Kdor bi želel Odiju pomagati, to lahko stori tako, da svoj prispevek nakaže na njihov TRR ali pa se odloči za SMS donacijo. Vsaka pomoč bo dobrodošla in bo omogočila plačilo nujnih veterinarskih stroškov, kar bo Odiju prineslo življenjsko varnost.

 

Prostovoljne prispevke zbirajo na:

 

Zavod Pit za pomoč, pravice in zaščito živali
Brodišče 7
1236 Trzin

Namen: za Odija

TRR: SI56 0510 0801 4052 479
Paypal zavod.pit@gmail.com

 

SMS donacije s ključno besedo PIT5 na 1919 in tako boste Odiju podarili 5 EUR (ker težko sledijo SMS donacijam v smimslu namenskega nakazila, vas v tem primeru vljudno naprošajo, da jih o izvedeni donaciji obvestite preko komentarja TUKAJ ali elektronskega naslova: zavod.pit@gmail.com).

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.