0
0,00 €

Akcija: SMS za mučenega Odija

Iz Zavoda Pit in skupine Ustavimo pasje boje so nam poslali novo zgodbo kosmatinca, ki je bil nemilostno mučen. Kot pravijo, bo tudi tokratno zdravljenje izredno drago in ker ste ljudje dobrega srca večkrat pokazali izjemno sočutje do njihovih rešenčkov, vas ponovno prosijo za podporo. "Že nekaj dni se pripravljamo, kako bi napisali objavo in apel za pomoč našemu novemu oskrbovancu, ne da bi s tem tvegali tako zelo veliko. Ker pa so Odijeve poškodbe in stanje zelo resne, ne moremo drugače, kot da ga ne objavimo in prosimo za pomoč," pojasnijo oskrbovalci.

 

Odtujen pasjeborcem le nekaj dni po borbi, poimenovali so ga Odi. "Trenutno se bori s številnimi resnimi težavami, na štiri ure prejema različno antibiotično in analgetično terapijo, Odi ne more narediti niti koraka. Vstane s pomočjo zidov in opor, vsesti se ne more, dobesedno se vrže na hrbet. Številne infekcije, povišana temperatura, vnetja, izčrpanost, podhranjenost, dehidriranost, poškodbe čeljusti, številne globoboke rane od katerih so nekatere prerasle v abscese in veliko več. Zlom sprednje tačke, kompliciran zlom zadnje tačke v skoraj vseh predelih , nalomljene skoraj vse kosti v nogi," žalostno dejstvo opišejo živaloljubci.

 

Izredno nestabilno pa je tudi njegovo psihično počutje, saj je izredno prestrašen in boječ. Da je ostal živ je sama sreča, saj sedanji oskrbovalci navedejo grozljive okoliščine, v katerih je živel: "Bil je zaprt v boksu, zaklenjen s ključavnico, skupaj na verigi še z dvema kužkoma. Prepuščen, da počasi umre v mukah. In kjer zatajijo inšpekcija in vse odgovorne službe, nastopimo mi. S to objavo tvegamo veliko, a potrebujemo pomoč za njegovo zdravljenje. Kuža ima manj kot 2 leti in si zasluži toliko več kot mu je življenje ponudilo do zdaj."

 

 

Kdor bi želel Odiju pomagati, to lahko stori tako, da svoj prispevek nakaže na njihov TRR ali pa se odloči za SMS donacijo. Vsaka pomoč bo dobrodošla in bo omogočila plačilo nujnih veterinarskih stroškov, kar bo Odiju prineslo življenjsko varnost.

 

Prostovoljne prispevke zbirajo na:

 

Zavod Pit za pomoč, pravice in zaščito živali
Brodišče 7
1236 Trzin

Namen: za Odija

TRR: SI56 0510 0801 4052 479
Paypal zavod.pit@gmail.com

 

SMS donacije s ključno besedo PIT5 na 1919 in tako boste Odiju podarili 5 EUR (ker težko sledijo SMS donacijam v smimslu namenskega nakazila, vas v tem primeru vljudno naprošajo, da jih o izvedeni donaciji obvestite preko komentarja TUKAJ ali elektronskega naslova: zavod.pit@gmail.com).

STARČKI SO ZAKON!

  • V zadnjih tednih na našem portalu predstavljamo zgodbe "starčkov", ki bodisi v slovenskih zavetiščih ali v varstvu društev proti mučenju živali že nekaj časa čakajo na tistega pravega človeka. Ste to morda vi?

Zadnji oglasi

Izgubljeni: Že dva tedna obupano iščejo belgijsko ovčarko
Iz DZZŽ Slovenska Bistrica sporočajo, da bosta minila že dva tedna, odkar je iz Cigonce izginila belgijska ovčarka Pika. "Vsaki dan smo na...
Izgubljeni: Je kdo videl Arija? Ponujajo 100 evrov nagrade
Od 26. aprila pogrešamo psa Arija. Odšel je iz Otiškega vrha pri Dravogradu. Je star 4 leta, rad se igra in sprehaja. Rad se...
Oddajo se: Igrivi Nord išče nove skrbnike
Nord je zelo živahen in igriv mlad pes, potrebuje pa malo več časa, da sprejme nove ljudi. Na nov dom čaka v Zavetišču Ljubljana...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno