16.08.2020

Lepšajo dneve starejšim, osamljenim in osebam s posebnimi potrebami

Slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali – Ambasadorji nasmeha ima skozi vsa leta obstoja enotno srčno vodilo in to je, da starejšim, osamljenim, bolnim in osebam s posebnimi potrebami nudi popestritev pustega vsakdanjika oz. rehabilitacije v različnih ustanovah ali doma. Ime društva samo najbolje predstavi njihovo poslanstvo – kamorkoli pridejo, želijo vzbuditi nasmeh na obrazu, pa čeprav le za trenutek, saj ga v ozadju večkrat spremlja huda bolečina, žalost, osamljenost ali le dolgočasje.

 

Ne spreglej: Intervju z Uršo Ivanovič iz Ambasadorjev nasmeha

 

 

Njihovo društvo je samostojno, nepridobitno združenje občanov, ki se strokovno ukvarjajo z izobraževanjem ter raziskovanjem pospeševanja učinkov terapije z živalmi. Namen društva je prizadevanje, da se terapija in aktivnosti s pomočjo živali ustalijo in izvajajo kot priznana oblika pomoči v zdravstvu, šolstvu in na drugih primernih področjih, ki jih pokrivajo ustrezne ustanove v Sloveniji, kot tudi v obliki individualnih obiskov na domu v sodelovanju z za to usposobljenim osebjem in ustanovami.


Zavedajo se odgovornosti, ki jo nosijo, zato so njihovi pari (tako živali terapevti kot vodniki) preverjeni: par mora opraviti posebno šolanje s končnim preizkusom, terapevtska žival je vsako leto veterinarsko pregledana in testirana na naših preverjanjih aktivnih članov. Organizirajo izobraževalne seminarje, strokovna predavanja, predstavitvene obiske v ustanovah z namenom širjenja in zagotavljanja kvalitetnih aktivnosti in terapije s pomočjo živali v Sloveniji.

 

 

Ambasadorji obiskujejo dolgotrajno bolne v bolnišnicah, stanovalce domov za ostarele, razvojne oddelke vrtcev in šol. Sodelujejo pri bralnih uricah in odpravljajo strah pred psi. Res, da je največ psov, delajo pa tudi z mucami, prašički, bradatimi agamami, činčilami, polžki ...

 

 

Želite postati član društva? Preverite podrobnosti na tej povezavi. Mimogrede, Ambasadorjem nasmeha lahko od sedaj sledite tudi na Instagramu, prenovili pa so tudi svojo spletno stran. Na njej najdete tudi zavihek "doniraj", z donacijo pa boste Ambasadorjem pomagali uresničevati svoje poslanstvo tudi v prihodnje.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.