11.09.2016

Animal Angels prijavilo primer okrutno mučene psičke

POZOR! ČLANEK VSEBUJE NAZORNE FOTOGRAFIJE RANJENEGA PSA. OGLED NA LASTNO ODGOVORNOST.

 

Društvo Animal Angels je te dni dobesedno šokiralo z objavo okrutnega mučenja živali pri nas v Sloveniji. Zapisali so: "Prejeli smo prijavo te reve. Psička je dobesedno cele dneve in vse leto preživela priklenjena na verigi. Tudi to je Slovenija!" Ponovno pa so ogorčeni nad molkom sosedov oziroma mimoidočih, ki bi lahko tako početje tudi prijavili. Ob tej zgodbi se namreč sprašujejo: "Dragi naši, to so vaši sosedje, kje ste? Poleg psice gre dnevno veliko ljudi, saj se nahaja na vidnem mestu."

 

Tu izpostavijo dejstvo, da po Zakonu o zaščiti živali, smo posamezniki dolžni zagotoviti zdravstveno oskrbo in pa zadostno gibanje živali. Stanje opišejo kot katastrofo, kar potrdijo tudi fotografije. "Prijava je poslana na Veterinarsko inšpekcijo, o ukrepanju in nadaljevanju vas bomo obvestili. Prosimo, delite objavo. Če ji že njeni skrbniki niso pomagali in zagotovili dostojnega življenja, ji ga zagotovimo vsaj mi, vsi skupaj. Postavimo se ji v bran in bodimo njen glas!", je žalostna izpoved članov društva. Za konec izpostavijo tudi večno vprašanje brez odgovora: "Kdaj bomo imeli dovolj neodgovornih skrbnikov? Kdaj boda živali dobile večjo vrednost na tem svetu?"

 

Foto in vir: Društvo Animal Angels

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.