19.10.2017

Borut Pahor - Šele z delom v zavetišču se človek zave razsežnosti problematike

Le še nekaj dni nas loči od volitev za predsednika države. Kandidati so o različnih, vsakdanjih temah v drugih medijih povedali domala že vse. Ker pa smo portal, namenjen ljubiteljem živali, smo se odločili, da kandidate povprašamo o nekaj več o tem, kako gledajo na situacijo na področju zaščite živali v Republiki Sloveniji. Predsednik republike ima v Sloveniji predvsem reprezentativno in protokolarno vlogo. V zadnjih tednih se je pogosto izkazovalo vprašanje pristojnosti predsednika republike. Te niso velike, so pa pomembne. Mnogi kandidati v teh dneh sicer napovedujejo, da bo v primeru njihove izvolitve drugače - predsednik se bo, po njihovem, lahko vmešal v nekatere teme, usmerjal, svetoval.

 

Zanimalo nas je, kako kandidati vidijo trenutno ureditev na področju zavetišč, zakonodaje ... s področja zaščite živali. Kljub temu, da smo naša vprašanja vsem kandidatom poslali že pred petimi dnevi in so nam iz službe za odnose z javnostmi Boruta Pahorja sporočili, da bodo odgovore skušali poslati v roku, so nam danes dopoldan sporočili, da jim na vprašanja ni uspelo odgovoriti. Namesto tega so nam poslali odgovor, kot sledi v nadaljevanju.

 

Odgovore ostalih kandidatov najdete tukaj. (op. Kljub sporočilu, da jih bomo prejeli, odgovorov s strani Maje Makovec Brenčič nismo prejeli, prav tako na vprašanja ni odgovorila Angelca Likovič).

 

 

Predsednik republike Borut Pahor je velik ljubitelj živali in se je tudi pred leti, v okviru projekta "Skupaj - spodbujajmo drug drugega" pridružil kolektivu Zavetišča za male živali Turk v Novem mestu. Ta delovni dan se je predsednik in cela ekipa seznanila s pogoji dela ter delovanjem samega zavetišča, nato pa smo ob opravljanju dela skušali tudi v pogovoru z družinskimi člani, ki vodijo omenjeno zavetišče pridobiti čim več pogledov na stanje ter se seznaniti s potrebami in problematiko zavetišč. Poleg tega je Borut Pahor ta dan tudi pomagal pri oskrbi živali, čiščenju kletk in ostalih nalogah, ki jih opravljajo oskrbniki zavetišča.

Šele z delom v zavetišču se človek zave razsežnosti problematike zapuščenih živali, zato si predsednik prizadeva, da s svojim zgledom spodbuja ljudi za njihov prispevek k reševanju te tematike, oziroma boljšega odnosa do živali. 
 

Odgovore ostalih kandidatov najdete tukaj.

 

Fotografije: uradne spletne ali FB strani kandidatov in Shutterstock (fotografija psa v zavetišču)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.