BULA IN TEŽAVE S HOJO

Naš 7 letni rotvajler ima nebolečo bulo na hrbtu-na levi strani. Pred mesecem dni je začel malo cviliti in smo mu pomagali, pred 3 tedni pa se naenkrat ni dvignil več, se plazi po zadnjih tacah-tačke ima navzven obrnjene, dobil je protibolečinski injekciji (že dve, v enem tednu) ter dobiva tablete Medrol po potrebi. Začel se je počasi po malem dvigovat na zadnje tace ampak ga zanaša ko da je pijan, nima pravega ravnotežja in občutka na zadnjih nogah. Kaj bi to bilo? Katja Šošteršič

 

Odgovor so pripravili v Veterinarski ambulanti USAR:

 

Katja, vaš pes potrebuje obisk veterinarja. Ali je njegovo stanje povezano z bulo na hrbtu je težko reči, pri težavah, ko ne more hoditi, ne stati, pa nedvomno potrebuje nevrološki in ortopedski pregled. Pomembno je, da se njegovo stanje, ki mu zagotovo povzroča nelagodje (ali bolečino) sanira.

 

 Odgovor je pripravila: dr. vet. med. Tanja Usar.

 

Če imate tudi vi vprašanje iz veterinarskega področja nam ga pošljite na: info@pesmojprijatelj.si ali preko kontaktnega obrazca in potrudili se bomo dobiti odgovor.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.