20.06.2019

FOTO: Dobili so pokopališče za 10.000 živali

Na Hrvaškem, kjer so doslej lastniki svoje hišne ljubljenčke pokopavali brez nadzora so dobili prvo pokopališče za pse. Nahaja se v Dumovcu, nedaleč od Zagreba in ima na skoraj 13.000 kvadratnih metrih prostora za posmrtne ostanke 10.000 živali. Na lokaciji so zgradili sprejemni urad, dvorano in paviljon, krematorij ter mesta za grobove in vežice za žare. Lastniki lahko pepel svojih hišnih ljubljenčkov shranijo v srebrn obesek ali pa v žaro, okrašeno s kristali Swarovski, ponujajo pa še žare v podobi plišastih medvedkov, pepel pa lahko shranijo tudi v okvirju za fotografije. Delavci pokopališča lahko organizirajo tudi prevoz poginulih živalih do pokopališča, kjer se bo mogoče dogovoriti za pokop ali sežig posmrtnih ostankov. Sežig lahko izvedejo posamezno ali skupinsko, cena pa je med 20 in 270 evrov, kar bo odvisno od velikosti poginule živali. Grobov sicer ni mogoče kupiti, temveč samo najeti za obdobje od dveh do petih let. 


V Sloveniji je edino pokopališče za male živali v Mariboru, kjer vas petletni najem skupaj s stroški pokopa stane 278 evrov, desetletni pa 461 evrov.








Foto: Pixsell

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.