25.05.2019

Dva meseca kar 40 % nižje cene sterilizacij in kastracij

Z veseljem delimo vest, ki so jo v javnost poslali iz Veterinarske ambulante Hrpelje. V juniju in juliju bodo namreč v tej ambulanti ponujali kar 40 % nižjo ceno sterilizacij in kastracij. Oba posega veljata tako za muce, kot pse. Cenik si lahko ogledate na tej povezavi.


Sterilizacija in kastracija sta ključni del odgovornega skrbništva živali in najpomembnejši korak, ko je govora o reševanju problematike brezdomnih psov in mačk. Ozaveščenost o pomembnosti obeh posegov sicer narašča, a kljub temu je veliko ljudi še vedno mnenja, da gre pri tem zgolj za nepotrebno zapravljanje denarja, poleg tega pa mnogi še vedno mislijo, da mora psička vsaj enkrat v življenju imeti naraščaj. No, oboje ne drži. Dejstvo je, da je cena posega občutno nižja od stroškov oskrbe pasjega ali mačjega legla in stroškov veterinarske oskrbe vseh teh živali. Pa tudi zdravstvene osnove za to, da mora psička imeti vsaj eno leglo ni, saj tudi brejost in kotitev prinašata potencialne zaplete in skrbi.


PREBERI: Več o pozitivnih lastnostih sterilizacije in kastracije


Foto: Pixabay

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.