02.02.2020

Dve dolenjski občini sofinancirata sterilizacije mačk!

Občina Brežice je začela z izvajanjem ukrepa sofinanciranje cene sterilizacije lastniških mačk že v letu 2014, saj je sterilizacija po priporočilu stroke tudi najboljša preventiva pri zmanjševanju števila zapuščenih živali. Sterilizacija je najbolj učinkovita in humana metoda za preprečevanje nezaželenih legel mladičkov.

Projekt nadaljujejo tudi letos. Vsako sterilizacijo bo v tem mesecu sofinancirala občina, in sicer v ceno 60 evrov prispeva 25 evrov. Lastniki, ki z osebnim dokumentom potrdijo svoje bivališče v občini Brežice, tako za storitev plačajo 35 evrov. Občina delež prispeva za omenjene posege v obeh veterinarskih ambulantah v občini Brežice. Navedeno nižjo ceno lahko lastniki mačk uveljavljajo do porabe namenskega občinskega denarja. 

Podobno akcijo pa so pričeli tudi v Občini Kostanjevica. Ta tako sofinancira polovico zneska, to je 30 evrov. Vsi, ki bi želeli s pomočjo občine sterilizirati mačko, lahko to naredijo v Veterinarski bolnici Brežice, s katero ima občina za leto 2020 sklenjeno pogodbo. Sofinanciranje bo potekalo do porabe sredstev.

Foto: Pixabay

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.