25.08.2019

Fant iz Oplotnice: Nisem razmislil, kaj sem naredil narobe

Včeraj smo objavili posnetek, ki je zaokrožil po socialnih omrežjih in s katerim se je "pohvalil" fant iz Oplotnice. Posnetek je nastal med vožnjo avtomobila, ki je zasledoval psa in ga naposled tudi zbil. Zdaj se nam je oglasil tudi Uroš, domnevni avtor posnetka. "Posnetek sem objavil, saj nisem dobro razmislil, kaj sem naredil narobe," nam pojasni uvodoma. Dodaja, da psa ni zasledoval, saj da je to sosedov pes, ki je večkrat spuščen. Po njegovih besedah gre v dotičnem primeru za težavo, saj se ta pes nenadzorovano potepa po vasi in večkrat pride tudi na njihovo posest.

"Oče ga je pregnal, jaz sem se pač peljal za njim, nisem pa ga preganjal," svoje dejanje opravičuje Uroš. Zagotavlja, da psa ni povozil in se ga kolo ali odbijač avtomobila tudi nista dotaknila. Naslednji dan je tudi obiskal skrbnika psa in se z njim pogovoril, pojasnjuje. Informacije, ki jih je v javnost podalo društvo Srce za bulle so po njegovih besedah lažne, član njihovega društva si je vse skupaj preprosto izmislil, pravi in zdaj od njega pričakuje opravičilo.

V društvu Srce za bulle so sicer včeraj na policijsko postajo podali prijavo za kaznivo dejanje mučenja živali. Društvu je avtor posnetka sicer najprej zatrdil, da dogodka ni posnel on, ko pa je ugotovil, da imajo v društvu dokaze, ki kažejo nasprotno, je dejanje priznal in jih skušal "pomiriti", da je s psom vse v redu. Ali je temu dejansko tako, nismo uspeli izvedeti, se pa v javnosti zdaj že pojavljajo tudi kopije pogovorov, v katerih fant nakazuje, da je pes ob tem dogodku umrl.



Policisti bodo zdaj preverili vse okoliščine dogodka. Po slovenskem zakonu je za surovo ravnanje z živaljo sicer predvidena denarna kazen in zaporna kazen.



Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.