17.07.2020

FOTO: 9-letni ovčar padel v globoko brezno, na pomoč prišli jamarji!V torek je v kar 8 metrov globoko brezno na Pokljuki padel 9-letni ovčar - njegovemu lastniku pa ni preostalo drugega, kot da na pomoč pokliče člane Jamarske zveze Slovenije. Slednji so prišli na kraj, eden od njih se je s priboljškom spustil v brezno in psu pomagal na površje. Veliko presenečenje pa jih je čakalo kasneje. Izvedeli so namreč, da je nesrečni kuža edini pes v Sloveniji, ki je šolan za iskanje smrek, okuženih z lubadarjem.

Kosmatincu seveda želimo veliko previdnosti in še veliko uspešnih let pri opravljanju "poklica", jamarjem pa se zahvaljujemo za požrtvovalno delo in pomoč!

Foto: Jamarska zveza Slovenije

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.