18.05.2020

FOTO: Odprli že tretji pasji park, napovedujejo še veliko novosti!Minuli petek so v Občini Izola namenu predali že tretji pasji park. Poleg pasjega parka na Cankarjev drevoredu, ki je bil urejen konec lanskega leta, in pasjega parka nad Parencano imajo v občini tudi pasjo plažo v bližini nekdanje ladjedelnice, svoj kotiček pa so psi dobili tudi na območju nekdanje obalne ceste, kjer je postavljen pitnik z vodo za pse. Nov pasji park v Livadah so na petkovem dogodku že preizkusili psi ob spremstvu njihovih lastnikov. Vrednost investicije je 9.100 evrov proračunskih sredstev, dela pa je po naročilu Občine izvedla Komunala Izola. Park bo za uporabnike ves čas odprt.

"Vesel sem, da smo danes odprli še en pasji park v urbanem predelu Izole. Tako bodo lahko lastniki svoje pse varno sprehajali," je ob odprtju povedal župan Danilo Markočič. Občani in občanke se namreč vse pogosteje odločajo za družbo štirinožnih prijateljev. "S tem potrjujemo, da je Izola psom prijazna občina," je še poudaril in napovedal, da bo Občina tudi v prihodnje z večjimi ali manjšimi investicijami prispevala k temu, da bo za pse in njihove lastnike življenje v naši občini še bolj prijetno. Naslednja investicija na novem pasjem parku v Livadah bo dovod vode in namestitev pitnika za pse.

"Delim veselje ob današnjem odprtju parka za pse in se kot lastnik psa zavedam kako pomembna je infrastruktura kot so pasji parki, plaže, ipd. Komunala Izola vso to infrastrukturo vzdržuje in še vedno opažamo, da nekateri lastniki psov za svojimi štirinožnimi prijatelji ne počistijo. Najbolj nazorno je to opaziti na obleki sodelavcev po zaključeni košnji zelenic, prav tako je neprijetno, ko na pasje iztrebke stopimo," je bil jasen direktor Komunale Denis Bele. Komunala Izola je v preteklosti skupaj s šolami izvedla več akcij, katerih cilj je bilo osveščanje in pozivanje lastnikov psov, da počistijo za štirinožnimi prijatelji, saj si vsi želimo živeti v urejenem in čistem okolju. "Opažamo, da se odnos lastnikov do okolja sicer izboljšuje, želimo pa si, da bi se odgovorno obnašali prav vsi lastniki psov," je še zaključil Bele.

Foto: Izola.si

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.