30.09.2019

FOTO: Psička brez smrčka rešena pred evtanazijo

Oktobrski projekt Srce za tačke, ki ga tudi letos pripravljamo skupaj s podjetjem Lidl Slovenija, prinaša tudi mnoge navdihujoče zgodbe posvojenih psov iz Slovenije in sveta.

Mešanka Bonnie, ki je ostala brez smrčka, dela tačke in repa, je ulična psička iz Romunije. Kako so se njene poškodbe sploh zgodile ni jasno, čeprav se domneva, da ji jih je prizadejal človek. Psička je bila že tik pred evtanazijo, ko jo je rešil in prepeljal v Veliko Britanijo center za pomoč živali iz Canterburyja Beacon Animal Rescue.Na spletni posvojitveni oglas je naletela Kate Comfort, ki se je v psičko takoj zaljubila. Njena največja težava je bila v posvojitev prepričati moža, saj sta doma že skrbela za tri pse. A sta se vseeno odločila, da jo vzameta vsaj začasno, dokler zanjo ne najdejo stalnega doma. "Dejstvo, da je nihče ni želel posvojiti, me je pripravilo, da sem si je še bolj želela. Izkazalo se je, da je bil ravno naš dom popoln tudi zanjo, zato sva jo na koncu posvojila kar midva," pove Kate.

Po posvojitvi, sta z možem Rossom naredila dobrodelno akcijo za psičkino protezo tačke. A ker se ji je rana ves čas odpirala, so se z veterinarji odločili, da Bonni ne želijo obremenjevati z operativnimi posegi samo zato, da bi izgledala bolj "normalna".

"Naša Bonnie je čudovito nepopolna, radi jo imamo točno takšno kot je. Je nekaj najlepšega, kar se mi je zgodilo. In če ji je takšne grozote povzročil človek, je zelo odpuščajoča, saj se ljudi prav nič ne boji," še pove njena skrbnica.

 

Vir in foto: metro.co.uk

 

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.