26.08.2016

FOTO: Reševalni psi na terenu po potresu v Italiji

Število smrtnih žrtev v Italiji se je po sredinem potresu povzpelo skoraj na 300. Najhuje je postres prizadel mesta Amatrice, Arquata, Accumoli in Pescara del Tronto. Reševalna akcija poteka že več kot 51 ur, na terenu je več kot 5.000 reševalcev. Med temi je tudi veliko ekip z reševalnimi psi. Ravno živali so pri tovrstnih naravnih katastrofah nepogrešljivi člen, saj rešijo številna življenja. Glede na izredne razmere so v stanju pripravljenosti tudi slovenske reševalne enote, ki bi po klicu odšle na prizadeta območja.

 

 

Zelo ganljiva je bila izpoved tudi enega od uporabnikov Facebooka Marka, ki je ob objavi fotografije psa na terenu zapisal: "V teh kritičnih urah veliko psov rešuje človeška življenja. Tega ne pozabit, tudi takrat, ko jih zapuščate, mučite in vsakič, ko jim preprosto ne dovolite na plažo. In predvsem vsakič ko pomislite `Saj so le psi`!"

 

Ob objavi fotografij, ki krožijo po spletu nas vedno znova ganejo podobe živali, ki med ruševinami opravljajo tovrstna dela in tistih kosmatincev, ki skupaj s skrbniki, prestrašeni in ranjeni, zapuščajo porušene domove. Želimo si, da se bo naraščajoča statistika žrtev ustavila in da med njimi ne bomo zapisali tudi kosmatincev.

 

 

Foto: Reuters, Rtvslo.si in Facebook Marco

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.