17.09.2018

Izolski heroj z otroki ozavešča o pobiranju pasjih iztrebkov

Na koprskem Radiu Capris, najbolj poslušanem radiu na Obali, že nekaj tednov predstavljajo posebne ljudi. Posameznike, ki delajo nekaj dobrega in ki so v navdih ostalim. Danes zjutraj so v rubriki "heroj dneva" predstavili Andreja Bučarja, bolje poznanega pod umetniškim imenom Drill.

 

 

 

Drill je izolski producent in tekstopisec. Je eno najbolj cenjenih raperskih imen v Sloveniji. V sodelovanju s Komunalo Izola in izolskimi osnovnimi šolami je v začetku poletja izvedel ekološko obarvane glasbene delavnice - skupaj so ustvarili pesem in videospot "Svet je tvoj", ki se dotika ločevanja odpadkov in skrbi za okolje ... "Frajer si, če pobereš smeti, če skrbiš za naravo, ker narava je samo ena, svet je samo en in če ne bomo mi skrbeli, bo generacijam za nami še toliko težje," je Drill predal svoje sporočilo mladim.

 

 

Med drugim pa opozarja tudi na zelo pereč problem v Občini Izola - nepobiranje pasjih iztrebkov. Sočasno s potekom akcije so v občini postavili tudi zabojnike za mešane komunalne odpadke in koške za pasje iztrebke na izpostavljenih lokacijah po mestu. Učenci OŠ Vojke Šmuc pa so ob tej priložnosti izdelali še nove opozorilne table za pasje iztrebke, ki so nameščene na izolske zelenice.

 

 

Pogovor z Drillom: Heroji dneva na Radiu Capris

 

V zadjih mesecih je izolski občinski inšpektorat izvajal tudi poostren nadzor nad pasjimi iztrebki. Kot je povedal vodja inšpektorata Denis Udovič, opažajo, da se večina lastnikov psov zaveda pomembnosti čiščenja za svojimi štirinožnimi prijatelji, se pa najdejo tudi taki, ki nad svojimi psi nimajo nadzora. Iztrebke, ki jih je občasno moč videti po mestu, za seboj pustijo predvsem psi, ki se sprehajajo brez nadzora lastnika. Kot je še spomnil, globa za nečiščenje pasjih iztrebkov znaša med 50 in 200 evrov.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.