01.02.2020

Izšel je zemljevid s psom prijaznimi lokacijami v Celju

Celje se lahko pohvali z zelo zanimivim projektom, ki ga je občina v decembru pripravila v sodelovanju z društvom Živa kreativa. Kljub temu, da je psom prijaznih kotičkov že veliko, prav tako se povečuje seznam psom prijaznih lokacij, ima Celje zdaj na voljo tudi praktični zemljevid. "V okviru projekta S psom po Celju, ki ga je podprla Mestna občina Celje, smo oblikovali zemljevid na katerem so označene številne kužkom prijazne točke v središču mesta. Ogledate si lahko kam lahko greste s kužkom na kavo, na sprehod ob poti, ki je opremljena s koši/vrečkami za pasje kakce ter kje se lahko s kužkom tudi fotografirate," navajajo v društvu.

Zemljevid sicer povzema tudi nekaj pravil "pasjega bontona", zelo nazorno pa prikaže, na katerih lokacijah bo vašega psa denimo čakala tudi skodelica z vodo. Zemljevid si lahko ogledate tudi tukaj.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.