15.05.2019

Kar 117 psov na današnji dan čaka na nov dom v zavetiščih

V Sloveniji imamo 15 zavetišč za zapuščene živali, od teh jih 13 sprejema pse in mačke, dve zavetišči pa sprejemata samo mačke. Na današnji dan (15. maj 2019) imajo zavetišča na svojih spletnih straneh objavljenih 117 psov in 172 mačk, ki jim lahko ponudite svoj dom. Številke veljajo za živali, ki so v tem trenutku na voljo za oddajo. Niso zajete na novo prispele živali, ki so še v karanteni.
Zavetišče Ljubljana: 15 psov, 9 mačk
Zavetišče Maribor: 18 psov,  0 mačk
Zavetišče Mala hiša:  6  psov,  0 mačk
Zavetišče Zonzani: 12 psov,  1 mačka
Zavetišče Horjul: 15 psov, 25 mačk
Zavetišče Perun: 2 psa, 0 mačk
Zavetišče Obala: 13 psov, 27 mačk
Zavetišče Johanca: ni objavljenih živali za oddajo
Zavetišče Brežice: 2 psa, 0 mačk
Zavetišče Sevnica: 0 psov, več mačjih mladičev
Zavetišče Meli: 14 psov, 0 mačk
Zavetišče Turk: 15 psov, 0 mačk

Zavetišče Oskar Vitovlje: nima spletne strani, z njihove strani na Facebooku je razvidno, da trenutno tam išče dom 5 psov, kar pa ni nujno točen podatek, saj ni mogoče ugotoviti ažurnega stanja. Mačk za oddajo nimajo objavljenih.

Zavetišče Mačja hiša: 96 mačk (+ 30 večinoma mladičev dudarjev brez matere)
Zavetišče Mačji dol: 14 mačk + več kot 20 mladičev

Če razmišljate o posvojitvi psa ali mačke iz zavetišča, lahko pregledate zavetiške spletne strani, ki jih najdete TUKAJ, morda boste ravno v enem od njih našli izvrstnega kosmatega sopotnika na (praviloma) štirih tacah zase, posvojeni živali pa boste spremenili življenje na bolje v vseh pogledih. Psi iz zavetišč so socializirani, veterinarsko urejeni, cepljeni in čipirani. Psice iz vseh zavetišč so sterilizirane, pse pa nekatera zavetišča kastrirajo, nekatera ne. Mačke iz zavetišč posvojite veterinarsko urejene, sterilizirane oz. kastrirane.

Foto: Zavetišče Ljubljana in Mulc Horjulc (skrajno desno)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.