07.10.2017

Kavica manj - manj zapuščenih živali! Danes pomagamo Lajki!

S podjetjem Lidl Slovenija smo v tem mesecu dobrodelni. Korake za tačke lahko naredite vsak dan do konca meseca tudi z donacijo na posebno sms številko. Zbrana sredstva bodo razdeljena društvom za zaščito živali, s katerimi sodeluje in se povezuje Fundacija naš kuža.

 

Ob sobotah pa bomo še dodatno dobrodelni. Kot mnogi že veste, imajo nekatera društva za zaščito živali po novem aktivno svojo sms ključno besedo, s katero zbirajo (pre)potrebna finančna sredstva za delovanje. Društva za zaščito živali so v Sloveniji, za razliko od zavetišč, financirana zgolj in samo od donacij posameznikov. Iz tega razloga društva večkrat prirejajo dobrodelne dogodke, stojnice, licitacije ... brez vaše pomoči jim ne bi uspelo. Društva delujejo zgolj in samo na prostovoljni bazi!

 

"Ko vsi odpovejo, na pomoč priskočijo društva," se pogosto sliši iz ust ljudi, ki si za živali želijo hitro in učikovito ukrepanje. Kljub temu, da društva nimajo pristojnosti ukrepanja in kaznovanja mučiteljev živali, pogosto pomagajo pri pisanju prijav in ozaveščanju javnosti. Ne nazadnje pa konkretno pomagajo pri iskanju odgovornih posvojiteljev živali, zdravljenju poškodovanih živali, področje pa je razširjeno tudi na živali, za katere v slovenskih zavetiščih ne najdejo prostora.

 

KAVICA MANJ - LAJKI PRINESE SREDSTVA ZA DELOVANJE!

 

V uredništvu portala Pes moj prijatelj smo pobudniki ideje, da bi sobotna jutra preživljali na sprehodih. In preskočili, vsaj v mesecu oktobru, tisti ritual posedanja s prijateljico ali prijateljem v lokalu ob srkanju bele kave. Druženja imamo zelo radi, a oktobrske sobote bodo, tako predlagamo, namenjene krajšim ali daljšim sprehodom. Da bomo ob tem naredili še nekaj zase. Tudi brez kavice in rogljička bi šlo, kajne? :)

 

Predlagamo, da 5 evrov, kot bi danes odšteli za dve kavi in dva rogljička danes namenite za pomoč Lajkinim varovancem, pa tudi drugim živalim v stiski, ki se znajdejo v Lajkini orbiti. Četudi se v opisanem ritualu "pitja kave" ne najdete, bo vaša gesta neprecenljiva za delovanje društva Lajka.

 

Pošljite SMS s ključno besedo "LAJKA5" na številko 1919.

 

Pri Lajki so dostojno življenje omogočili tudi Justini, katere zgodbo bomo podrobneje predstavili prihodnji teden

 

S poslanim sms sporočilom boste 5 evrov (v celoti) donirali Društvu za zaščito in pomoč živalim Lajka. Saj veste: evro na evro = sterilizacija/kastracija. Več evrov = manj neželenih legel, še več sitih in oskrbljenih živali.

 

 

DRUŠTVO ZA ZAŠČITO IN POMOČ ŽIVALIM LAJKA

 

Lajka je društvo za pomoč tistim, ki ne znajo govoriti, se pritoževati, pisati protestnih ali zahvalnih pisem. Kljub temu pa prosijo za pomoč, ko trpijo, in so neizmerno hvaležne za vsako drobno pozornost.

 

 

Pri Lajki pomagajo zelo posebnim tačkam

 

"Lajka si želi predvsem to, da bi bile zavržene in zapuščene živali obravnavane enako kot vsi ostali hišni ljubljenčki ali pasemski psi ter mačke. Lajka dela na osveščanju ljudi, da ima prav vsako živo bitje pravico do življenja, do odsotnosti trpljenja ter da je vsako življenje neprecenljivo ne glede na rodovnik, pasmo, starost ali barvo dlake. Ljudem skuša prikazati in dokazati, da so živali, posvojene iz zavetišča, ravno tako ljubeče in sposobne vzgoje ter socializacije, četudi te pred namestitvijo v zavetišče niso bile deležne. Ni je živali, ki se je ne bi dalo prevzgojiti! Vsekakor pa je na prvem mestu potrebna odgovornost vsakega posameznika, da ob opaženem zlorabljanju in mučenju živali ravna skladno s svojo etiko, moralo in seveda z zakonom ter mučitelja prijavi na pristojne inštitucije, ki so se na prijave dolžne odzvati. Menite, da se je bolje ne vmešavati? Ni, verjemite, da ni, zahteva pa nekaj poguma. Dajmo jim ljubezen, ki jo one tako nesebično dajejo nam in … akcija!" se glasi predstavitev na spletni strani lajka.org.

 

Oktobrski projekt Srce za tačke prinaša popuste za sterilizacije in kastracije, dobrodelno akcijo, veliko nagradno igro in ogromno koristnega branja. Oglej si podrobnosti tukaj.

 

Lajkina spletna stran

Lajka na Facebooku

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.