05.09.2018

Kmalu v Ljubljani še en pasji park

V sodelovanju s četrtno skupnostjo Jarše je Mestna občina Ljubljana pričela urejati pasji park na površini približno 1.000 kvadratnih metrov. Park bo urejen za garažami na Clevelandski ulici. Uporaba pasjega parka bo brezplačna, kot to že velja za preostale širi pasje parke v Mestni občini Ljubljana. Z njimi želijo v občini spodbuditi do vseh prijazno sobivanje lastnikov psov, njihovih kosmatincev ter ostalih občanov. Nov park bo ograjen z mrežo, pod drevesi bodo klopi, opremljen pa bo s koši za odpadke in koši za pasje iztrebke ter z ustreznimi vrati.

 

Pasji park v Šmartinskem parku (foto: MOL)

 

Mestna občina Ljubljana je v zadnjih 10 letih uredila že 3 pasje parke. Leta 2010 so ob Vilharjevi ulici uredili pasje igrišče, tri leta kasneje je pasji park nastal v Štepanjskem naselju, leta 2016 v Kosezah, letos pa v Šmartinskem parku.

 

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.