08.06.2016

Koprski dijaki s poslovnimi idejami do pomoči mačkam

Zaključek šole se nazadržno približuje in dijaki 3.a Ekonomske gimnazije, na Srednje ekonomsko poslovni šoli Koper, so ga namenili dobrodelnosti. V letošnjem šolskem letu so se pod mentorstvom Tanje Skok, udeležili projekta `Moje podjetje`, ki ga organizira Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih Ljubljana.

 

Ob začetku šolskega leta so namreč ustanovili štiri dijaška podjetja: Muffindanes, Prahec, Čajko in Carpe Lux, ki so kapital za poslovanje zbirala s prodajo delnic. Celo leto so promovirali in prodajali svoje izdelke ter storitve na raznih šolskih oziroma drugih dogodkih. "Cilj projekta je, da dijaki sprovedejo ustanovitev podjetja, izberejo dejavnost in jo resnično izvajajo. Ob tem morajo opraviti raziskavo trga, promovirati svoje izdelke in storitve ter skrbeti za finance. Naša podjetja so se že na začetku poslovanja odločila, da bodo obračunane davke in tudi del dobička, namenila za pomoč zapuščenim živalim," nam pove mentorica.

 



Z dobro voljo se je v akciji nabralo kar 160 EUR donacijskih sredstev, s katerimi so v Mr. Petu, nakupili zalogo mačje hrane. Vse zbrano so v šolski knjižnici, ob krajši predstavitvi projekta, predali članicam Društva Mačja preja, ki skrbijo za zavržene muce na Obali. "Vaše pomoči smo izredno veseli in predvsem dejstva, da ste s to gesto podrpli naše delo. Verjemi, da vsaka, še tako majhna pomoč je zlata vredna," je pristonim povedala mačjeljubka.

 

Projekt je s svojim doprinosom podprl tudi naš portal in predvsem trgovina Mr. Pet. Dijaški donaciji so v obliki hrane dodali skoraj enako vsoto sredstev in tako dokazali, da radi pomagajo. "V Mr. Pet-u imamo močan čut za solidarnost in se vedno radi odzovemo na dobrodelne aktivnosti. Zelo smo veseli, ko vidimo, da imajo tudi mladi srednješolci čut za dobrodelnost in odgovornost - poseben čut do živali - ter se odločajo pomagati, da bi bile živali srečne in priskrbljene,'" nam med nakupovanjem zaupa Mitja Banovšek iz trgovine Mr. Pet Koper.

 

Na šolskih klopeh se je tokrat znašla mačja hrana, v klopeh pa je odmeval prijeten smeh. Veselje, da so vsi skupaj naredili nekaj koristnega in poučnega. Zagotovo bo to odlična popotnica za zaslužene počitnice in pomembno sporočilo za nove generacije.




Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.