03.12.2015

Ladovo pismo: Psa poklanjajo za božično darilo???

Ne spreglej: Pes naj ne bo darilo!

 

Pismo bralca:

 

Razhudil sem se nad oglasom, objavljenem na spletni strani Happy Doggy.

 

Pa kako lahko postavijo oglas za mešane mladičke, kjer so tudi starši mešanci, v oglasu pa je navedeno, da so lahko presenečenje za božič??? Bo to presenečenje za otroka, ki nima odgovornosti in kjer obstaja verjetnost, da se ga bo z leti naveličal in ga bodo zato zavrgli? To je živo bitje in se ga ne poklanja!

 

In kje so še stroški in večje obveznosti, kot so sprehodi in prehrana. Najlažje je napisati da bodo "kao mali" in s tem zavesti nekoga, ki bi ga vzel ker so idealni za presenečenje za božič???? Kaj pa, ko bo zrasel v eni garsonjeri v npr. labradorca? Ja, a bo ta velika stvar zavržena, ker ni ostala mala? A ima srce? Čuti? In je zavržena zaradi tega, ker se jo je hotel nekdo rešiti?

 

Mar ni lepo povedati, kako velik bo pes, kdo so starši in podariti psa osebi, ki si ga želi in odgovorno posvoji? Kam smo prišli :( ... in zato so zavetišča polna. In ena stran z nasveti to objavo deli in pomaga???

Lado Železnik

 

Foto: Print screen Happy Doggy in Shutterstock

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.