20.09.2012

Mednarodno prvenstvo Dobermann Club

Pretekli konec tedna se je na območju Trentina (Centro del Fondo di Lago di Tesero in Val di Fiemme) odvijalo mednarodno prvenstvo pasme doberman. Tekmovanja se je udeležilo preko 600 psov iz 36 različnih držav. Sodniki so na tekmovanju najboljšega dobermana v ospredje pred lepoto postavili lastnost ubogljivosti in podelili osem naslovov najboljšim tekmovalcem. "Osebnost psa je lastnost, ki jo kot prvo ocenimo," je povedal sodnik Pierluigi Pezzano in dodal, da je bistvenega pomena tudi dotikanje in božanje, saj omogoča stik s psom ter s tem lažje ocenjevanje.


Med osmimi nosilci naslovov je polovica iz kategorije "mladi", druga polovica pa "mladiči", kjer je bila vsaka skupina razdeljena na še štiri podskupine: črni in rjavi psi ter samci in samičke.

 

 

Vir: TGCOM.it

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.