Nasvet pasjega frizerja: Kdaj kopati psa?

Naša bralka Martina nam je posredovala vprašanje: "Pri kolikih mesecih lahko kopaš psa?"

 

Za odgovor smo zaprosili Majo Bertok iz koprskega salona za pse PESSALON, ki nam je povedala: "Prvo kopanje psa naj se opravi ko je star nekje šest mesecev. V poletnem času, ko so temperature veliko višje kot pozimi, pa lahko tudi prej. Če se odločite za kopanje prej, je treba upoštevati strukturo psa, torej kako velik je. Tisti malo večji so seveda bolj primerni od tistih bolj "suhcenih" in šibkih mladičev. Sicer pa so izkušnje strank zelo različne, zato verjamem, da je tudi izvedba kopanja izven "pravil" možna."

 

Vsekakor pa je pri kopanju mladega psa, potrebno paziti, da mu voda ne gre v ušesa in v smrček, ker se lahko zaduši. Naša sogovornica svetuje, da se pred kopanjem vseeno posvetujete s strokovnjakom - pasjim frizerjem, ki vam bo znal svetovati.

 

Želimo vam čim več kopalnih radostih in čistih psov!

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.