0
0,00 €

Naučimo psa čistoče v prostoru

Veliko je skrbnikov, ki so zdoma devet ur in tudi več, njihov pes pa ne more tako dolgo zadrževati urina v svojem mehurju in tudi ne blata. Zato še zlasti skrbniki manjših psov pustijo, da njihov štirinožec opravlja fiziološke potrebe v hiši. Seveda pa ga skušajo naučiti, da jih bo opravljal na mestu, ki ga za to določijo. Primerno mesto je v bližini kakšnega kota, v prostoru, kjer se pes največ zadržuje in, kjer stanovalci po navadi ne hodijo. Po možnosti izberemo tla, ki ne vpijajo vode. Pes je po svoji naravi čista žival in se ne ponesnaži v svojem ležišču. Še zlasti ne v primeru, če smo svojega mladiča dobili pri vzreditelju, ki je  poskrbel, da so lahko mladiči potrebe opravljali zunaj svojega ležišča. Vemo pa, da imajo mnogi skrbniki hude težave, ker njihov psiček ne opravlja potrebe na mestu, ki so ga za to določili, lužice in kupčke pušča po vseh hiši.

 

Kako psa navajamo na čistočo?1. Čeprav se naš psiček ponesnaži v hiši na »nepravem« mestu, nanj ne smemo kričati, še manj uporabljati kakršnokoli obliko fizične ali psihične prisile. Storimo pa takole: s papirnato brisačo za njim mirno počistimo in jo natopljeno z vonjem po urinu položimo na podlogo. Podloga je na mestu, ki smo ga določili za  opravljanje potrebe. Tako bomo mladička navadili, da bo začel opravljati potrebe tam, kjer želimo.


 2. Mladiček po navadi opravlja potrebo kmalu po obroku. Zato ga tedaj opazujmo. Ko vidimo, da postane nemiren (vrtenje v krogu, tekanje sem ter tja …), ga mirno primemo in odnesemo na podlogo. Ko opravi, sledi pohvala in nagrada.

3. Mladička opazujmo in, ko bo opravil potrebo na podlogi, ga prisrčno pohvalimo in nagradimo s priboljškom. Tačke bodo na podlogi ostale suhe in s tem tudi tla v hiši. Pomembno: pohvala in nagrada morata slediti takoj po opravljanju potrebe.


4. Najbolje, da mladička učimo uporabljati podlogo ob koncu tedna, ko smo doma in ga lahko ves čas opazujemo. Čeprav bomo zelo pozorni, se bo v začetku psiček morda polulal in pokakal na kakšnem "prepovedanem" mestu. To nas ne sme vreči s tira, ampak moramo mirno, a vztrajno vaditi naprej.

 


PikaZoo podloge za navajanje hišnih živali na čistočo so neprepustne vodoodporne podloge, ki odlično vpijajo tekočino in hkrati preprečujejo neprijeten vonj.

 

Ostali izdelki v liniji PikaZoo: KLIK

    

LETNO PRI NAS ZAPUŠČENIH 8.000 ŽIVALI!

  • Letno bi naj Slovenci zapustili, izgubili in zavrgli okoli 8.000 živali. Najpogosteje se ljudje živali naveličajo in jih preprosto odvržejo, nekateri zanje zaradi finančnih obveznosti ne morejo več skrbeti. Take živali pristanejo v zavetiščih.

Zadnji oglasi

Izgubljeni: Že dva tedna obupano iščejo belgijsko ovčarko
Iz DZZŽ Slovenska Bistrica sporočajo, da bosta minila že dva tedna, odkar je iz Cigonce izginila belgijska ovčarka Pika. "Vsaki dan smo na...
Izgubljeni: Je kdo videl Arija? Ponujajo 100 evrov nagrade
Od 26. aprila pogrešamo psa Arija. Odšel je iz Otiškega vrha pri Dravogradu. Je star 4 leta, rad se igra in sprehaja. Rad se...
Oddajo se: Igrivi Nord išče nove skrbnike
Nord je zelo živahen in igriv mlad pes, potrebuje pa malo več časa, da sprejme nove ljudi. Na nov dom čaka v Zavetišču Ljubljana...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno