30.01.2020

Nepredstavljivo je, da psi v drugem največjem mestu še vedno nimajo pasjega parka!

V različnih slovenskih občinah so v minulih letih ponosno odpirali pasje parke, nazadnje so se s to pridobitvijo pohvalili tudi na Ptuju. V Ljubljani je kosmatincem namenjenih že 6 večjih pasjih parkov, svojega imajo tudi v Kopru, Piranu, Murski Soboti, Kočevju in Gornji Radgoni.

Zakaj je drugo največje slovensko mesto brez pasjega parka?

Mariborčani že dolga leta nestrpno pričakujejo prostor, kjer bi se njihovi pasji prijatelji lahko brez skrbi igrali in tekli, a kljub vsaj 5 letnim obljubam do realizacije projekta "pasji park" ni prišlo nikoli. Nekateri mestni svetniki so že pred časom opozarjali, da park ne zahteva večjih sredstev in da se k izvedbi pristopa neresno. Skoraj nepredstavljivo je dejstvo, da je Maribor danes eno redkih slovenskih mest, ki pasjega parka nima. In to kljub temu, da v mestu danes živi že 10.000 psov.

Zadnja resna obljuba je bila s strani občine podana pred tremi leti. Takrat so v občini zamudo pripisovali temu, da ni bilo mogoče najti primernega mesta za tovrstni park, a hkrati ponudili rešitev in obljubo: prvi pasji park v Mariboru se bo nahajal ob Vojašnici generala Maistra na Taboru. "Pasji park je načrtovan v letošnjem proračunskem letu, tako izgradnja kot odprtje parka. Načrtujemo, da bo letos tudi realiziran, če ne bo prišlo do zapletov," so za medije takrat povedali na Mestni občini Maribor. Od tu naprej se pravzaprav ni zgodilo nič.

Bo nova občinska oblast vendarle zagotovila pasji park?

"Mestna občina Maribor načrtuje vzpostavitev pasjega parka oziroma ustreznega prostora za prosto gibanje psov. Strokovne službe preverjajo možnosti ustrezne umestitve pasjega parka v prostor, in sicer ob Mestnem parku, ob reki Dravi (na območju urejanja Dravske promenade) in v okviru gosto naseljenih blokovskih naselji na desnem bregu reke Drave," so za naš portal danes pojasnili na Mestni občini Maribor. "Cilj je vzpostaviti uporabniku prijazen pasji park, na optimalni lokaciji, ki bo za večino občanov mesta Maribor priročna in bo zadostila potrebam po tovrstnem programu," še navajajo. Kdaj lahko Mariborčani pričakujejo prvi pasji park, pri občini niso odgovorili.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.