19.08.2020

Nov zakon v Nemčiji - sprehod vsaj dvakrat dnevno in odprava verig!

Nemško ministrstvo za kmetijstvo napoveduje spremembe pravilnika, ki bo v kratkem skrbnikom zapovedoval sprehod psa vsaj dvakrat dnevno.

Kot poroča Rheinische Post, je namen spremembe zakona zagotoviti hišnim ljubljencem vsaj uro sprehoda dnevno, pes pa bo moral na sprehod vsaj dvakrat. Na ta način želijo doseči, da psi dni ne bodo preživljali čisto sami - nemška ministrica Julia Klockner pa je kot glavni razlog za razmišljanje v smeri spremembe zakona navedla študije, ki dokazujejo, da so psi družabna bitja. Nova uredba vsebuje tudi prepoved privezovanja psov na verige in nova pravila za vzreditelje psov. Maksimalno število psic, ki bodo kotile, je omejeno na tri, določa se tudi minimalna velikost boksa za kotitve in primerna temperatura.


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.