21.11.2019

Najdlje v zavetišču - Tarzan iz verige v zavetišče ... v nov dom?

Tokrat predstavljamo seniorčka Tarzana, ki na novega skrbnika še vedno čaka v Zavetišču Ljubljana. November je "Adopt senior pet month" kar pomeni, da je mesec posvečen starejšim živalim, ki jih (le zaradi starosti ) nihče ne želi posvojiti. 

 

V ljubljanskem zavetišču so prepričanja, da za vsakega prej ali slej pride pravi dom. Iz tega razloga evtanazij zdravih živali ne izvajajo. Tako se zgodi, da v boksih zavetišča kateri od psov preživi tudi nekaj let. Najdlje v zavetišču sicer ostanejo starejše živali.  Dan za dnem čakajo in upajo, da bi tudi v njih nekdo spoznal svojega pravega prijatelja.


 

Tarzan v zavetišču čaka že celih 5 let!!! Tarzana je skrbnica v zavetišče pripeljala nekaj dni po božičnih praznikih, pisalo se je leto 2014. Dolga leta je preživel na verigi ... zadnjih pet let pa v zavetišču. Ob prihodu je bil nesocializiran, ni maral dotikov, ni imel nobenega pristnega odnosa z ljudmi, saj tega enostavno ni bil vajen. Danes je zelo igriv in živahen pes, ki obožuje igre z žogo. Sicer traja nekaj časa, da sprejme novega človeka, ko pa ga, se z veseljem pusti čohati. Išče izkušenega lastnika s hišo z vrtom.

  

Je kdo med vami, ki bi Tarzanu ponudil primeren dom? Imate med svojimi prijatelji koga, ki bi Tarzana sprejel v dom, kjer bo član družine? Prepričani smo, da tak dom obstaja. Zato smo odločeni, da mu ga poiščemo! Tudi z vašo pomočjo!

 

ZAVETIŠČE LJUBLJANA

Naslov: Gmajnice 30, 1000 Ljubljana

Kontakti: 01 256 02 79, info@zavetisce-ljubljana.si 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.