29.02.2016

Pasje igrišče Lucija čaka na sonce

Park Sonce Lucija se je v medijih pojavil večkrat. Najprej kot velika pridobitev mesta, na koncu pa le še kot "polovičen" park in jabolko spora. Vendar to je že debata za druge spletne strani. Sam  nisem bil seznanjen, da so tam uredili tudi pasji kotiček.

 

Igrišče za pse je ob mojem sprehodu po parku izgledalo bolj žalostno. Poleg tega, da v njem ni bilo nobenega psa, so bili smetnjaki za pasje iztrebke prepolni vseh ostalih smeti, ob njem pa nobene sledi o vrečkah za pasje kakce. Kljub temu sem bil vesel, da je na tem delu prostor, kjer se lahko brezskrbno zadržiš tudi s svojim psom. Torej, da ga lahko mirno spustiš in uživaš na soncu.

 

 

Škoda, da v njem ni kakšne klopce ali preproste ovire, s katero bi lahko psa zaposlil, verjetno je tudi to razlog za (pre)majhen obisk. Park je sicer na dobri lokaciji, če in ko bodo tam rasla visoka drevesa bo res odlično in verjamem, da mnogim skrbnikom psov, predstavlja pogosto pot sprehoda.

 

  

 

Morda pa Lucija še ni pripravljena za kaj takega, saj imamo v bližini, k sreči, še dovolj zelenih površin, kamor se lahko s štirinožci odpravimo. Tistim, ki pa raje ostanejo v mestu, se morda obetajo boljši časi, ko bo tudi to pasjo igrišče še bolj blestelo.

Alex

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.