0
0,00 €

Pes moj prijatelj je na oddihu! Sveže vsebine spet septembra!

Objavljeno: 01.08.2017

Spoštovani bralci! Tudi za uredništvo portala Pes moj prijatelj je napočil čas oddiha in čas, ko si bomo napolnili baterije za nove podvige, ki sledijo že jeseni. V mesecu avgustu bomo na portalu in na naši Facebook strani objavljali izbor najbolj branih člankov minule sezone. Z novimi vsebinami se ponovno oglasimo 1. septembra.

 

Vsebine, ki jih boste v času naše odsotnosti pošiljali na naše kontaktne naslove bomo objavili takoj, ko bo mogoče, zato vas prosimo za potrpljenje in razumevanje. V kolikor boste na naš naslov poslali oglas o izgubljeni ali najdeni živali, ga bomo objavili, vendar lahko pride ob tem do manjšega zamika. V primeru, da se izgubili psa ali muco, vam svetujemo, da postopate na način, ki je opisan tukaj, prav tako prosimo, da svoje sporočile pošljete tudi na druge naslove (zavetišča, društva za zaščito živali, radijske postaje, veterinarske ambulante...).

 

V primeru, da potrebujete veterinarski nasvet svetujemo, da se obrnete na vam najbližjega veterinarja. Veterinarski nasveti našega spletnega portala namreč v času počitnic ne bodo ažurno objavljeni, vsekakor lahko pri objavi nasvetov pride do nekaj dnevnega (ali nekaj tedenskega) zamika. Pri zdravstvenih težavah zato nikar ne odlašajte z obiskom svojega veterinarja!

 

Veseli bomo, če boste poklikali po našem spletnem portalu, na katerem najdete ogromno zabavnega, zanimivega in poučnega branja!

 

KMALU 8. ROJSTNI DAN PORTALA PES MOJ PRIJATELJ

 

Najbolj priljubljeni spletni portal ljubiteljev živali Pes moj prijatelj bo čez dober mesec upihnil 8. svečko. Portal z največjim arhivom vsebin je nastal poleti leta 2009, najprej sicer kot Facebook stran, ki je kmalu dobila "resnega" bratca v obliki portala, na katerem se trenutno nahajate.

 

NAŠA ZAVEZA!

 

V času, ko mnogi, tudi pasji portali postajajo plačljivi, članki pa "zakljenjeni" za branje tistim, ki za uporabo ne plačajo, vam v uredništvu portala Pes moj prijatelj dajemo zavezo, da bo ta stran tudi v prihodnje polna bogatih vsebin, ki bodo na voljo brezplačno. Nobenih naročnin, nobenih plačljivih člankov! Zgolj prostovoljno vključevanje v dobrodelne akcije, s katerimi pomagamo živalim pri nas in v tujini! In zavezujemo se, da bo akcij tudi v prihodnje veliko.

 

V sodelovanju z veterinarji, kinologi, zavetišči in drugimi strokovnjaki bomo še naprej ustvarjali vsebine, ki bodo v pomoč vsem skrbnikom psov in muc v Sloveniji. Vsak dan boste še naprej brali brezplačne članke z različnih področij, tako zabavne vsebine, kakor ozaveščevalne prispevke. Pomoč živalim, ki nimajo doma, ostaja glavno vodilo našega dela.

 

REKORDNI OBISK V LETOŠNJEM LETU

 

Mesečno ta portal obišče tudi do 190.000 ljubiteljev živali. In danes že lahko napovemo, da bomo skupaj jeseni izpeljali še en večji projekt, s katerim bomo vsaj nekoliko pripomogli k izboljšanju situacije na področju brezdomnih živali v naši državi. Projekt se še razvija, zato boste o podrobnostih obveščeni previdoma v mesecu septembru.

 

NASTANEK PORTALA PES MOJ PRIJATELJ

 

Pes moj prijatelj je nastal na Facebooku avgusta 2009. Preprosta ideja o oglaševanju psov, ki iščejo dom v slovenskih zavetiščih je prerasla v nekaj večjega. Pes moj prijatelj je postal spletni medij, ki mu danes sledi največje število ljubiteljev živali. Skrbnikom psov si prizadevamo ponuditi čim več koristnih informacij za prijetno in varno sobivanje s svojim štirinožnim prijateljem.

 

Velike dobrodelne akcije zbiranja hrane za zavetišče, v sodelovanju z osnovnimi šolami

 

Vsebine so plod avtorskega dela, raziskovanja, pogovorov s strokovnjaki in preverjanja. Delo in poslanstvo portala Pes moj prijatelj je nepristransko, saj je osnovni in edini namen delovati v dobrobit živali. Samo ime pove, da je večina delovanja tega spletnega portala in strani na Facebooku usmerjena pomoči psom ter ozaveščanju o odgovornem skrbništvu domačih živali. Pes moj prijatelj je idejno zasnoval mnoge odmevne medijske akcije – 'Bi letos prižgali svečo manj?' ob 1. novembru, ‘Bodi zvezda, ne meči petard’ v prazničnem decembru, ‘Ne skuhajte jih’ v poletnem času, ‘Starčki so zakon, posvajajte iz zavetišč!’; ‘Vsako mučenje živali zahteva prijavo in ukrepanje’…

 

Mnogo akcij pomoči živalim, ki so brez doma izpeljujemo v sodelovanju z znanimi osebnostmi

 

Pes moj prijatelj je tudi organizator največje dobrodelne akcije za brezdomne pse v Sloveniji in mnogih ozaveščevalnih dogodkov širom Slovenije. Ves čas izvajamo odmevne akcije ozaveščanja. Poudarjamo, kako lahko vsakdo prispeva k rešitvi problematike zapuščenih živali, kako velik pomen imata sterilizacija in kastracija, na kakšne načine je mogoče pomagati zavetiščem, kako pse obvarovati pred mrazom ali vročino in kaj storiti v primeru, če opazimo mučenje. Podobnih tematik je seveda še veliko več, dostopne pa so v arhivu na tej spletni strani - vselej brezplačno!

 

Ob vsemu navedenemu pa ob koncu seveda omenjamo najpomembneje: iskanje novih oz. starih domov izgubljenim in najdenim živalim! To še vedno ostaja naša primarna skrb in nešteto uspešno končanih zgodb v tem obdobju nam daje največje zadovoljstvo in potrditev, da je vredno vztrajati še naprej.

 

HVALA, KER POMAGATE SOUSTVARJATI USPEŠNO ZGODBO PORTALA PES MOJ PRIJATELJ!

 

STARČKI SO ZAKON!

  • V zadnjih tednih na našem portalu predstavljamo zgodbe "starčkov", ki bodisi v slovenskih zavetiščih ali v varstvu društev proti mučenju živali že nekaj časa čakajo na tistega pravega človeka. Ste to morda vi?

Zadnji oglasi

Oddajo se: V zavetišču mu je težko, saj je slep! Bi kdo temu posebnemu psu ponudil kavč?
STEVIE - NUJNO IŠČE ZAČASNI ALI STALNI DOM: Stevie je odrasel kuža, ki je žal končal v zavetišču, kjer pa mu je izredno težko,...
Oddajo se: Igrivi Tai čaka na svojega skrbnika
Igrivi Tai iz Zavetišče Ljubljana je star malo več kot tri leta, je živahen, igriv, učljiv in ubogljiv pes. Če misliš, da bi...
Oddajo se: Simpatičen in živahen Arči potrebuje dom
Simpatičen in živahen kuža je imel lepo življenje, ampak žal je bolezen prekrižala skrbnikovo pot. Odločili smo se, da bomo za Arčija...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno