09.10.2019

Pes umrl zaradi ugriza strupenjače, ko je ščitil otroke svojega skrbnika

V okviru dobrodelno-ozaveščevalnega projekta Srce za tačke, ki ga letos že tretje leto pripravljamo s podjetjem Lidl Slovenija, v tem mesecu spoznavamo tudi ganljive zgodbe posebnih prijateljstev.
 

Nemalokrat so naši pasji prijatelji pravi heroji. 8-mesečni pit bull Zeus s Floride, je bil eden takšnih junakov. Ko je na domačem vrtu skočil pred brata Orileyem in Orionom, ga je kar štirikrat ugriznila strupena kača. Brata nista niti opazila strupene Koralnice, ko je njun psiček skočil pred njiju, da bi ju rešil.



Družina je Zeusa takoj peljala k veterinarju, kjer je dobil protistrup, a je naslednji dan vseeno umrl. Oče, Gary Richardson, je Zeusa označil za najbolj zvestega psa, kar jih je. Zavedal se je, da pogumnemu psičku dolguje sinovo življenje. "Kar naenkrat se je pognal nad kačo, ki je bila čisto blizu mojega sina in jo začel divje tresti v gobcu," pove Gary. "Žalosti ob izgubi našega Zeusa se ne da opisati." Dodal je še, da so pit bulli zanj najzvestejši psi in se jih neupravičeno drži sloves nevarnih psov.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.