16.10.2019

Pilot z letalom vozi rešene živali v njihove nove domove

V okviru dobrodelno-ozaveščevalnega projekta Srce za tačke, ki ga letos že tretje leto pripravljamo s podjetjem Lidl Slovenija, v tem mesecu spoznavamo tudi navdihujoče zgodbe posebnih prijateljstev.
 

Je to ptica, je letalo? Ne, to je moški oblečen v Batmana, ki leti po zraku. Ja, vemo, da se uvodna izjava nanaša na Supermana, a naš junak, Chris Van Dorn, se obleče v Batmana, ko po zraku prevaža živali na varno. 26-letnik obožuje kostum junaka in se vanj obleče vsakič, ko je čas, da popelje rešene mačke in pse do njihovih novih domov.



Po tem, ko je njegova družina posvojila psa, je Chris spoznal težko delo prostovoljcev, ki so rešili njegovega novega ljubljenca pred zagotovo smrtjo. Zato se je odločil, da bo pomagal tudi sam. Ustanovil je dobrodelno organizacijo Batman4Paws, s katero je združil vse svoje ljubezni: živali, letenje in junaka iz otroštva. Ravno v času, ko je družina v svoj dom vzela posvojenca Mr. Bootsa, je Chris pridobil pilotsko licenco.



Največ prevozov živali opravi po Floridi, ZDA, leti pa tudi po drugih zveznih državah in rešene kosmatince dostavlja v zavetišča ali pa kar v nove domove. "Ko sem bil otrok, sem se vedno zgledoval po superjunakih, kot je Batman. In vedno sem si želel tudi sam pomagati šibkejšim," pove Chris.



Na njegovih podvigih ga pogosto spremljata njegova posvojenca, Mr. Boots in Robin. In kot vse osebe v stripih, ima tudi Mr. Boots za seboj zelo posebno zgodbo. "Mr. Boots se je dolgo potepal po gozdovih Alabame, bil je poln uši in klopov. Ob pomoči dveh organizacij (Dog Liberator in PilotsnPaws), so uredili in izvedli prevoz tega skuštranega psička do mene. Ravno njihovo delo me je navdahnilo, da sem tudi sam začel pomagati. Zelo lep občutek je, ko pomagaš živalim in svoji skupnosti. Moje vodilo je – 'dokler ne bo prazna zadnja kletka'."

 

Začnite kjer ste, uporabite kar imate in bodite največ kar ste lahko, da pomagate spremeniti svet na boljše.



Vir in foto: metro.co.uk

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.