21.03.2020

Po sprehodu mu obvezno temeljito očistite tačke!

Kako pomembno je čiščenje tačk, še posebej v teh dneh? Še bolj kot ponavadi! Kot je namreč znano, virus COVID19 ostane na površini in celo na asfaltu tudi do 48 ur, kar pomeni, da ga lahko kuža prinese tudi v stanovanje! Zato je velikega pomena, da po vsakem sprehodu očistimo tačke našega kosmatinca.

Pred vstopom v stanovanje operite šape z milom, ki ga uporabljate tudi za svoje roke ali s posebnim milom, ki je izdelan posebej za nego psa. Z Veterinarske fakultete priporočajo, da pri tem tačke razkužite še z razkužilom, ki vsebuje alkohol ali druge razkužilne pripravke. Številni lastniki za toaleto uporabljajo tudi šampone in raztopine, ki vsebujejo klorheksidin, ki je ustrezno razkužilno sredstvo. Pri pranju naj uporabljajo rokavice in si roke po opravilu dobro operejo po postopkih za pravilno pranje rok.

V teh dneh sprehode ustrezno skrajšate in se izogibate ostalim sprehajalcem na ustrezni razdalji. V kolikor ste bili kljub temu v večji skupini sprehajalcev, ob prihodu obrišite tudi dlako psa z razkužilnim pripravkom in s papirnato brisačo ali krpo za enkratno uporabo.



Preberi priporočila Veterinarske fakultete na tej povezavi.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.