22.02.2016

POHODNIŠTVO – KOKOŠ

Če si zaželite prijetnega in enostavnega pohoda, se lahko odpravite na 674 metrov visoko Kokoš. Pot, po kateri sem se napotil je primerna predvsem za neizkušene pohodnike oziroma družine. Dokaz za to je številen obisk na vrhu oziroma oprema, v kateri so se obiskovalci odpravili na pohod - nekateri preprosto v elegantnih škornjih ali teniskah. Pa še prijetno dolga je, saj sem jo v dobrih 45 minutah, "turistične hoje" in ob klepetanju s prijatelji brez težav osvojil.

 

Pohvalno in celo neverjetno veliko pa je bilo tudi pasjih obiskovalcev. Redko kateri pohodnik s seboj ni imel svojega štirinožca, kar potrjujejo tudi fotografije. Nič nenavadnega, saj je pot do vrha izredno urejena in široka, vrh pa kot nalašč primeren za razposajeno tekanje. Je pa to tudi kraj, kjer organizirajo tek na Kokoš, letos tudi s psi.

 

 

Kljub temu, da na štartu izpred Casinoja Astrae na slovensko/italijanski meji ali na vrhu ob anteni, nisem opazil kakšnega koša in vrečk za pasje iztrebke, pešpoti niso bile posejane z drekci, škoda pa da tega, glede na število psov, ni postavljenega. Če je kdo opazil drugače, naj me popravi prosim.

 

 

Sam nimam psa, moram pa priznati, da sem ob poležavanju na soncu, obkrožen s psi, užival. Verjetno tudi oni, saj so se nekateri opogumili in me prišli ovohat. Na koncu sem ugotovil, da jim morda nisem bil simpatičen jaz, vendar moj prigrizek, ki sem ga skrival v nahrbtniku.

 

Dejan

 

Oglej si tudi ostale pohodniške namige - tukaj.

 

Dragi bralci, podajte nam tudi vi namige o pohodniških destinacijah, ki so primerne za kužke! Pomagajte tudi ostalim bralcem pri načrtovanju naslednjega izleta - kje lahko najdemo psom prijazne pohodniške poti, kako so urejene, katere so morebitne pomanjkljivosti? Vseh vaših reportaž bomo zelo veseli na info@pesmojprijatelj.si. Seveda sporočilu priložite tudi nekaj vaših fotografij iz pohoda, o katerem boste pisali.

 

Reportaže pošiljajo obiskovalcitega spletnega portala glede na svojo izkušnjo, zato za njihovo točnost Pes moj prijatelj ne odgovarja.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.